A fekete ruhás nő

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (18)
A fiatal ügyvédre, Arthur Kippsre (Radcliffe) vár a feladat, hogy felkutassa egy eladásra váró ódon kastély dokumentumait. Megérkezve az esős-ködös városkába, hamar nyilvánvaló lesz hősünk számára, hogy itt valami nagyon nem stimmel.
Főleg a gyerekekkel, akiknek több mint szokatlan viselkedése erős összefüggést mutat egy fekete ruhás hölgy ténykedésével… A vizenyős tekintetű Daniel Radcliffe rajongói drukkolhatnak a reflektorfényben felcseperedett színészpalántának, hogy bebizonyítsa: van élet a Harry Potter után is. Az első lehetőség az angol Susan Hill regényének film változatával érkezett, amelyet az akkor még alig ismert Michael Fassbender főszereplésével készült Eden Lake - Gyilkos kilátások című brit horror író-rendezője, James Watkins hozott tető alá. 
 
Radcliffe-nek az 1983-ban debütált századfordulós kísértettörténetből – amely azóta a színpadra és a televízióba is belopakodott – készült mozi főhőseként nincs nehéz dolga. Mindössze annyit kell tennie, ami a legjobban megy neki: riadtan pislogni. Ebben ugyan nem vall szégyent, de a nagy áttörés még várat magára, A fekete ruhás nő ugyanis nem több egyszer nézős (igaz, műfajában erős és elegánsan kivitelezett) ijesztgetős horrornál. A kérdésre, hogy Watkins filmje miért nem lett igazán átütő és formabontó, a válasz az alapanyagban keresendő.
 
A rendező ugyanis mindent elkövetett, hogy a Poe-novellákból, Az ördögűző-filmekből, a Stephen King-regényekből és még ki tudja honnan összeollózott, viktoriánus közegbe ágyazott, kissé sematikus, döcögő kísértet-koncepcióra épülő cselekményt a lehető legkorrektebbül vigye vászonra. És a zsáner felé támasztott elvárásainknak megfelelően alaposan beparáztasson minket. 
zsinora
2012.03.27
|
The Woman in Black
amerikai-kanadai-svéd horror, 95 perc, 2012
Egy fiatal ügyvédet egy távoli faluba küldenek, ahol egy bosszúálló nő szelleme terrorizálja a lakosságot.
Rendező:

James Watkins

Színész:

Daniel Radcliffe
(Arthur Kipps)

Roger Allam
(Mr. Bentley)

Ciarán Hinds
(Daily)

Sophie Stuckey
(Stella Kipps)

Jessica Raine
(Dadus)

Shaun Dooley
(Fisher)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. március 29.
(21 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.