Titanic 3D

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (29)
I'm the king of the world!” – üvöltötte James Cameron az 1998-as Oscar-ceremónián a kezében három aranyszobrot lobogtatva abból a tizenegyből, amit a Titanic bezsebelt, felzárkózva a négy évtizedig csúcstartó Ben Hur mellé.
És bár sokan felhorkantak akkor a kissé nagyképűnek ható gesztuson (pedig a rendező csak hősét, a tragikus sorsú Jack Dawsont idézte filmje egyik kulcsjelenetéből), abban azért mindenki egyetértett, hogy Cameron ezzel a mozival szinte emberfeletti mutatványt hajtott végre. Minden idők (addigi) legdrágább mozgóképe ugyanis rengeteg viszontagság közepette készült el, sokáig az is kérdéses volt, sikerül-e egyáltalán befejezni, ha pedig igen, nem lesz-e oltári nagy bukta.

Jóslatok ide vagy oda, a Titanic végül nem jutott a legendás óceánjáró sorsára, vagyis nem süllyedt el a pénztáraknál, éppen ellenkezőleg: soha nem látott nézőszámot produkált. Bevételi rekordját azóta is mindössze egyetlen filmnek sikerült túlszárnyalnia, méghozzá – már-már ironikus módon – Cameron következő szuperprodukciójának, az Avatarnak.
 
A romantikus katasztrófafilmet sokan szeretik különféle okokból szidalmazni. E sorok írója azonban – aki akkoriban Leonardo DiCaprio poszterekkel tapétázta ki a szobáját – szinte biztos benne, hogy titokban még azok is megsiratták Jack és Rose történetét, akik kígyót-békát kiabáltak a sziruposnak és hatásvadásznak titulált jéghegyes melodrámára. Mert a Titanic úgy tökéletes, ahogy van, és kész. A luxushajó tragédiájának századik évfordulójára pedig elkészült a film 3D-s verziója, hogy ne unatkozzunk a következő Avatarig sem. 
zsinora
2012.03.30
|
Titanic 3D
amerikai romantikus filmdráma, 194 perc, 2012
A múlt évszázad legnagyobb hajókatasztrófája. A múlt évszázad legnagyobb szerelme. A múlt évszázad legdrágább filmje. A múlt évszázad legtovább játszó zenekara.
Rendező:

James Cameron

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2012. április 5.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.