21 Jump Street - A kopasz osztag

est.hu:
9/10
|
olvasói
5/10 (46)
1987-ben indult Amerikában a 21 Jump Street című sorozat az akkor még ismeretlen Johnny Depp-pel a főszerepben. A gimnazisták problémáira (drogkereskedelem, gyerekmolesztálás, rasszizmus, tinédzserterhesség stb.) szakosodott, ...
...a tinik közé beépülő nyomozótanonc sztorija öt évadon át tartotta izgalomban a célközönséget, várható volt tehát, hogy előbb-utóbb a mozivásznon látjuk viszont. Az már kevésbé, hogy a Judd Apatow-iskolán nevelkedett, a film kedvéért erősen lefogyott Jonah Hillnek (Superbad - avagy miért ciki a szex?, Lepattintva) köze lesz a projekthez.
 
A szériából Hill és Michael Bacall (Scott Pilgrim a világ ellen) gyúrt egész estés forgatókönyvet. Az írók a nálunk csak szűkebb körökben ismert sorozat alaptörténetét a jelenbe helyezték, alaposan körüljárva a mai tizenévesek világát. Hőseik – a két kezdő rendőrt Hill és Channing Tatum játssza – a kétezres évek közepén érettségiztek. Mivel fiatalabbnak tűnnek a koruknál (és más feladatra alkalmatlanok), kiválasztják őket egy különleges programra: el kell vegyülniük egy iskolában és lefülelni egy szintetikus drogokkal kereskedő bandát. A küldetés sok tanulságot hordoz számukra, például azt, hogy vagány jó pasinak lenni ma sokkal kevésbé menő, mint nagydumás csodabogárnak, és egyáltalán: merre változtak a gimis trendek alig fél évtized alatt. 
 
A 21 Jump Street – A kopasz osztag jól sikerült remake lett, melynek humora gyakran vált át abszurdba, hősei pedig annyira kretének, hogy kő kövön nem marad. Egy cameo erejéig Johnny Depp is beugrik, és az olyan jeleneteken, mint a drogos látomások a suliban, vagy a házibulin megcsúfított gyerekfotó, még napokkal a film után is tudunk majd röhögni. 
zsinora
2012.04.26
|
21 Jump Street
amerikai vígjáték, 110 perc, 2012
Két éretlen zsarut visszaküldenek a gimibe, hogy ott a diákok közé beépülve próbáljanak lefülelni néhány drogdealert.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2012. május 3.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.