A biztonság záloga

olvasói
8/10 (26)
Rájár a rúd Luke Wrightra: az egykori New York-i rendőr most kiégett ketrecharcos, aki egy tragikus tévedés folytán az orosz maffiának „köszönhetően” elveszíti egész családját. Véletlenül találkozik egy 12 éves kínai kislánnyal, ...
...akivel közös az ellenségük, hiszen a lányt ugyanazok a gengszterek üldözik, akik Luke hozzátartozóit is meggyilkolták. Az árva Mei különlegessége pedig abban rejlik, hogy a kis matekzseni – akit a Triád tagjai arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon – egy értékes kódszámot őriz elméjében. Az utána zajló hajtóvadászat (melybe az orosz és kínai maffián kívül korrupt New York-i rendőrök is beszállnak) lassan totális alvilági háborúvá fejlődik; főleg miután Luke elhatározza, hogy megmenti a gyereket.
 
Az épp annyira karizmatikus, mint amennyire kisportolt Jason Statham A biztonság zálogában is azt csinálja, amihez a legjobban ért, és amit minimum három alkalommal (A szállító 1., 2. és 3.) oly remekül elvégzett már: emberi csomagot szállít. Az akció műfajába most először belekóstoló Boaz Yakin (Emlékezz a titánokra!, Nagydumás kiscsajok) filmjében a sztár tehát ezúttal is az elesett gyermekek és/vagy fiatal nők gyámolítójaként lép fel – ami természetesen nem valamiféle gonosz álomgyári összeesküvés eredménye, hanem azért történik, mert mindez olyan jól áll neki. S miközben az ismerős cselekmény egyrészt a hajszafilmek jól bevált algoritmusát követi, a sztori egyéb elemei olyan ezredfordulós thrillerekből lehetnek ismerősek, mint A kód neve: Merkúr vagy a Ne szólj száj! 
 
firkász
2012.04.26
|
Safe
amerikai akciófilm, 94 perc, 2012
Hősünk egy visszavonult titkos ügynök, aki egy 12 éves kínai lány életét próbálja megmenteni az őt üldöző maffiától.
Rendező:

Boaz Yakin

Színész:

Jason Statham
(Luke Wright)

Chris Sarandon
(Tremello)

Catherine Chan
(Mei)

James Hong
(Han Jiao)

Anson Mount
(Alex Rosen)

Robert John Burke
(Wolf)

Jack Gwaltney
(Reddick)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. május 3.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.