Piranha 3DD

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (7)
A nyomorult piranhák – köszönhetően az amerikai és a japán filmiparnak – több bohóctréfa főszerepében tetszelegtek az évtizedek során, mint a polipok, a cápák és a Baldwin család együttvéve. Kezdődött mindez az 1978-as ősrettenettel...
...ám a kegyelemdöfést egyértelműen az Asylum stúdió-féle Mega Piranha adta meg számu(n)kra. A gagyizmus templomának kényszerű látogatói bizonyára emlékeznek rá: ez volt az a verzió, melyben a kopoltyús dögök traktor méretűre duzzadnak, majd vízparti lakóházak erkélyeit (!) zabálják fel. Helyzetüket Alexandre Aja rendező (Sziklák szeme, Tükrök) akár tovább is súlyosbította volna, ha nem csinál nyilvánvaló viccet a halacskák eddigi kalandjaiból.
 
A 2010-es Piranha 3D óta a stáb teljes egészében lecserélődött, a folytatást immár John Gulager készítette el. Emberünk a Feast-trilógiával bizonyította: egy üzbég kívánságműsor költségvetéséből sem lehetetlen szórakoztató horrorparódiát összeeszkábálni. Nos, küldetése ezúttal is sikerrel járt.  A cápából copy-paste-elt sztorihoz újfent megannyi találó utalás (Alien, Rémálom az Elm utcában) és Tom és Jerry-t idéző halálnem társul. Legalább ennyire obligát kellék a zs-filmekből kölcsönvett tudós karaktere, aki előrukkol a forradalmi felfedezéssel: „Jesszusom, ez a faj már évmilliók óta kihalt!” És ki gondolná, hogy a mű némi szellemi tanítást is hordoz magában, ráadásul Gary Busey és David Hasselhoff jóvoltából. A két sármos májgyilkos üzenete egyértelmű: tudj nevetni magadon, kiváltképp, ha nyomós okod is van rá. 
kirsch
2012.06.08
|
Piranha 3DD
amerikai horrorvígjáték, 83 perc, 2012
A Victoria-tónál történt eset után az őskori húsevő halak utat törnek maguknak egy újonnan megnyílt aquapark felé.
Rendező:

John Gulager

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. június 14.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.