Tegnap éjjel

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (62)
A forgatókönyvíróként indult Massy Tadjedin (Leo, A fiók) rendezői debütálása nem lett igazán átütő, pedig a teheráni hölgynek olyan sztárszínészeket sikerült megnyernie, mint Keira Knightley, Eva Mendes, Sam Worthington és Guillaume Canet.
Nem árulhatjuk el, hol csúszott félre ez az egyébként figyelemreméltóan induló és részleteiben egészen remek szerelmi négyszög történet, mert azzal éppen a lényeget mondanánk el. Vagyis azt, hová fut ki az az éjszaka, amelyen Tadjedin hősei egymásba gabalyodnak – vagy nem.
 
Joanna (Knightley) és Michael (Worthington) átlagos fiatal házaspár, szeretetté és hálává szelídült szerelemben élik a New York-i értelmiségiek mindennapjait. Amikor azonban a férfi Philadelphiába készül gyönyörű kolléganőjével, Laurával (Mendes), Joannát furcsa szorongás fogja el, pedig Michael a búcsú estéjén százszor is biztosítja a hűségéről. A férfi alig teszi ki a lábát a városból, Joanna a sarkon beleütközik régi párizsi szerelmébe, Alexbe (Canet). A sikeres író munkaügyben jött a Nagy Almába, és vacsorázni hívja Joannát, akivel annak idején nem beszélték át, miért szakadt meg a kapcsolatuk. Ezalatt, alig 100 mérfölddel odébb Michael és Laura között is elkezdődik valami. Úgy tűnik, ez az este mindent megváltoztat – vagy nem…  
 
Tadjedin jó arányérzékkel szövi egybe a két párhuzamosan futó cselekményszálat, és teremt édes-bús atmoszférát ehhez a nagyon mai történethez (Woody Allen után szabadon). A néző pedig – pláne, ha átélt már hasonlót, márpedig legtöbbünk igen – bágyadt nosztalgiával sóhajtozik. Jobb híján, mert nem tudja eldönteni, tulajdonképpen kinek drukkoljon. Ahogy azt sem, a Tegnap éjjel jó film-e – vagy sem.  
zsinora
2012.05.21
|
Last Night
angol-francia romantikus filmdráma, 93 perc, 2010
A film egy házaspár egy napját követi nyomon, amikor a férj üzleti útra megy egy csinos kolléganőjével, a feleség pedig találkozik a régi szerelmével. Nagy a kísértés...
Rendező:

Massy Tadjedin

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2012. május 24.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.