A diktátor

olvasói
7/10 (53)
A diktátorok könnyű célpontok bármilyen humoristának vagy komikusnak, feltéve, ha az illető időben vagy földrajzi értelemben elég távol van (gondoljunk csak Hitler idióta bajuszára vagy a megannyi Szaddám Huszein-hasonmásra), ...
...vagy éppenséggel nem is létezik – mint Aladeen admirális generális, Wadiya köztársaság államfője. Sacha Baron Cohen az álfeka Ali G, a pszeudoosztrák Brüno és a kamukazah Borat, illetve egy arrogáns francia (Taplógáz: Ricky Bobby legendája) és egy kekec olasz (Sweeney Todd) megformálása után egy kicsit az arab világnak és úgy általában a diktátoroknak szól be Shabazz Aladeen admirális generális szerepében, hozva mindazt, amit eddig is minden alkalommal hozott – és ez részünkről nem reklamáció, sőt!
 
Sacha Baron Cohen ugyanis zseniális és egyben gátlástalan utánzó, és jól áll neki a közel-keleti zsarnok figurája, aki köré ezúttal rendes játékfilmet építettek nagyjából kerek történettel (a Brüno és a Borat elvileg rejtett kamerás brahi volt), mely szerint az admirális generális egy New York-i látogatás során rettenetes szakállát vesztve kénytelen átlagos bevándorlóként tengődve nagyjából normális emberré válni. 
 
Mindez sokban az Amerikába jöttem című ősrégi Eddie Murphy-filmre emlékeztet, részben a jóval frissebb Ne szórakozz Zohannalra, részben pedig minden korábbi Sacha Baron Cohen-filmre – már ami az arroganciát, a hímsovinizmust, a rasszizmust és mindenféle egyebet illeti, vagyis ami miatt a fickót szeretjük. Mondjuk szomszédként pont utálnánk, de így a vásznon nagyon rendben van! 
 
Vízer
2012.05.11
|
The Dictator
amerikai vígjáték, 83 perc, 2012
Aladeen tábornok története, aki az életét is kockáztatja azért, hogy bebizonyítsa: az ő hazájában a demokrácia semmi jót nem hozhatna magával.
Rendező:

Larry Charles

Színész:

Sacha Baron Cohen
(Aladeen)

John C. Reilly
(Clayton)

Megan Fox
(önmaga)

Ben Kingsley
(Tamir)

Anna Faris
(Zoey)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. május 17.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.