Holdfény királyság

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (58)
Van, amikor a stílus, bármilyen eredeti is, agyonnyomja a filmet, és van, amikor az teszi igazán különlegessé, és van, ahol a stílus maga a film, és ha valakinek a munkáira az utóbbi állítás igaz, az Wes Anderson.
Az ő különcsége, részletek iránti vonzódása és végsőkig kifinomult ízlése olyan, mint valami különleges étel, amiért rajongani lehet – és amihez sokan hozzá se nyúlnának, mert olyan furi.
 
Anderson két legutóbbi munkája, az Indiában játszódó, színpompás Utazás Darjeelingbe és az egész estés animációs A fantasztikus Róka úr – amely különben a Titanic Filmfesztivál nyitófilmje volt – nálunk csak a DVD-kiadásig jutott, így tulajdonképpen a seggünket verhetjük a földhöz, hogy a Holdfény királyság itt is a mozikba kerül. Pedig ez is van olyan furcsa, mint a rendező többi alkotása, hiszen alapvetően egy cserkészmoziról van szó. 
 
Hőseink ugyanis apró cserkészek és cserkésztisztek egy kicsike szigeten, valahol az amerikai partvidéken, és egész konkrétan 1965-ben. Az egyikük beleszeret egy környékbeli lányba, majd együtt megszöknek – hasznosítva mindazon ismereteket, amelyek egy jó cserkész sajátjai. Az eseményre az egész sziget és annak minden hangyás lakója felbolydul és megindul a keresés, vagyis a Wes Anderson-filmekre oly jellemző, látszólag cél nélküli fel s alá rohangálás sok csomaggal és egyéb tartozékkal. Csakhogy, mint mondottuk, nem a fapofával előadott történet a fontos – bár az sem rossz, az ifjú szerelem keserédes felhangjaival –, hanem a stílus, ami egyszerűen magával ragadó.  
 
Vízer
2012.05.29
|
Moonrise Kingdom
amerikai filmdráma, 94 perc, 2012
Egy fiatal szerelmespár elszökik, és az egész város őket kezdi keresni.
Rendező:

Wes Anderson

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. május 31.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.