Tucatjával olcsóbb

olvasói
(0)
Tizenkét gyerek! Hogy lehet valakinek ennyi, hiszen meg sem lehet jegyezni ilyen sok nevet, nem is beszélve a felmerülő logisztikai problémákról és a járulékos költségekről? Pedig a filmbéli Baker házaspárnak pont ennyi van - és lehet, hogy csak azért nem eggyel több, mert az már szerencsétlen szám volna.


Mindez azonban nem okoz nekik problémát és mindannyian békésen élnek egy egészen kicsi városban egészen addig, míg az edzőként dolgozó családfő váratlan ajánlatot nem kap. Kedvenc csapatának lehet a trénere, de ehhez Chicagóba kell költözniük, aminek a gyerekek nagyon nem örülnek, és együttesen úgy döntenek, hogy szabotálni fogják „új életüket”. A nagy lehetőség akkor jön el, amikor az írói karrierjét építgető anyuka felolvasó körútra indul, jó messzire, magára hagyva párját a rengeteg gyerekkel. A papa pedig munkája mellett - minden erőfeszítése ellenére - képtelen megbirkózni a gyerekek ellátásával.
Szóval a gyerekek rosszalkodnak, de - ahogy mondani szokás - ezért gyerekek. Persze mindegyikük külön kis egyéniség és mivel ilyen sokan vannak és olyan sokfélék - van köztük egészen vicces, egészen szimpatikus és egészen irritáló -, még a rutinos komikus Steve Martint is sikerül háttérbe szorítaniuk. Neki ennél fogva nincs más dolga a filmben, mint kétségbeesett képet vágni. Rajta kívül viszont nem igen van jelen igazi színész, ha a kezdő Hilary Duffot és a bájos Piper Perabót leszámítjuk, no meg a nemrég Hollywood legjobb pasijának kikiáltott Ashton Kutchert (akitől viszont roppant szimpatikus, hogy hajlandó komplett idiótát csinálni magából).
Amennyiben elfogadjuk, hogy korrekt dolog a gyerekek részéről tudatosan tönkretenni saját apjuk karrierjét, akkor már nincs is min kiakadnunk. Ezt leszámítva ez egy kedves családi mozi, hiszen a családi összetartásról szól meg a többség akaratáról, és nagyon pozitív a végkicsengése: mindenki érje be annyival, amennyi kijut neki.
Vízer
2004.03.11
|
Cheaper by the Dozen
amerikai családi vígjáték, 98 perc, 2003
Egy újabb szeleburdi család kalandjai, iszonyú sok saját gyerekkel nagy költözködés és karrierépítés közepette, csakhogy a kölykök a saját fejük után mennek: tizenkét különböző irányba.
Rendező:

Shawn Levy

Színész:

Steve Martin
(Tom Baker)

Piper Perabo
(Nora Baker)

Bonnie Hunt
(Kate Baker)

Tom Welling
(Charlie Baker)

Hilary Duff
(Lorraine Baker)

Alyson Stoner
(Sarah Baker)

Liliana Mumy
(Jessica Baker)

Blake Woodruff
(Mike Baker)

Paula Marshall
(Tina Shenk)

(5 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Még a héten látogatható a Holdmúzeum 1969 - Művészet és világűr című kiállítás, szerintünk #nemaradjle #holdmuzeum #muveszetesvilagur #muveszetestudomany #kiallitasajanlo #vasarelymuzeum
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.