Börtönregény

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (15)
Jó hír azoknak, akik régóta várják Mel Gibson (ha nem is nagy) visszatérését, hogy legújabb mozijában végre megint azt hozza, amihez a legjobban ért. A komoly produkciókban asszisztensként edződött Adrian Grunberg első rendezése...
...ugyan nem váltja meg a világot, de mindenképpen kapóra jött a színésznek, hogy bebizonyítsa: nagy bukták, magánéleti és közéleti botrányok ide vagy oda, keveseknek áll olyan jól a laza, dörzsölt, „leszarom” macsófigura, mint neki, sármja pedig nem kopik az idővel.
 
A Börtönregényben a mexikói gettóbörtönök világa tárul fel előttünk: különleges univerzum ez, ahová aki belépni kényszerül, jobb, ha felhagy minden reménnyel – kivéve ha olyan fából faragták, mint Drivert (és Gibsont). Történik ugyanis, hogy hősünk lenyúl egy rakat pénzt, de a mexikói határon elcsípik a zsaruk, milliói az alvilággal kooperáló rendőröknél landolnak, őt pedig sittre vágják. A mexikói börtön saját törvények szerint működik, ahol ha van pénzed, tulajdonképpen bármit megtehetsz. Driver lassan kiismeri a szabályokat, elsajátítja a túléléshez szükséges trükköket, és felkészül a nagy visszavágóra (érted!)...  
 
Tökös akciómozival van dolgunk, ami szerencsére nem akar több lenni saját magánál, csak éppen annyit ad, amennyit várunk tőle, de azt a lehető legjobban teszi. Erőssége a remek atmoszféra és Gibson kiváló játéka – ilyen együtthatókkal még az sem olyan zavaró, hogy a sztori egy bizonyos májdonor-akció miatt lassan szentimentális apa-fiú mozivá olvad, az utolsó jelenet pedig már felülről súrolja a giccs határát.  
 
zsinora
2012.06.15
|
Get the Gringo
amerikai akciófilm, 95 perc, 2012
Egy amerikai bűnözőt elkapnak a hatóságok Mexikóban, ahol a legkeményebb börtönt kell túlélnie. Egy kilencéves kisfiú lesz a segítségére ebben.
Rendező:

Adrian Grunberg

Színész:

Mel Gibson
(Driver)

Peter Stormare
(Frank)

Bob Gunton
(Thomas Kaufman)

Dean Norris
(Bill)

Stephanie Lemelin
(Frank ügyvédjének a titkárnője)

Kevin Hernandez
(kisfiú)

Jesús Ochoa
(Caracas)

Dolores Heredia
(a kisfiú mamája)

Scott Cohen
(Frank ügyvédje)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. június 21.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.