Bel Ami - A szépfiú

est.hu:
5/10
|
olvasói
4/10 (13)
Két évet kellett várniuk Robert Pattinson magyar rajongóinak, hogy végre hozzánk is megérkezzen a nagyrészt hazánkban forgatott Bel Ami – A szépfiú.
Az ármánnyal és szerelemmel fűszerezett kosztümös karriertörténet nem az Alkonyat-fanoknak készült, mégis nehéz elképzelni, hogy bárki másból (mármint a Pattinson-jelenségre kevésbé fogékony átlagnézőből) heves érzelmeket váltson ki ez a kisköltségvetésű Maupassant-adaptáció. Nem voltunk ott, de erős a gyanúnk, hogy izgalmasabb lehetett az Andrássy úton leselkedni a vámpírfiú után 2010 tavaszán, mint végigülni a korosodó elsőfilmes angol rendezőpáros moziját, ami sajnos a Pattinsont támogatni hivatott erős (elsősorban női) szereplőgárda (Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci) ellenére is vérszegényre sikerült.  
 
Maupassant 1885-ös regényének címszereplője, George Duroy a nagy realista regények hőseivel rokonítható, de ő már egy másik kor gyermeke: sokkal gátlástalanabb, mint Julien Sorel és Rastignac, ráadásul semmihez nem ért, illetve egyvalamihez: a nőkhöz. Ágyról ágyra lépeget egyre feljebb a társadalmi ranglétrán a nyolcvanas évek Párizsában, gyűrött lepedőt és összetört szíveket hagyva maga mögött, és végül mindent elér, amire valaha vágyott – vagyis majdnem mindent… 
 
A már sok feldolgozást megélt sztori többféle értelmezést is kínál, ám az alkotók a legkönnyebb utat választották: a felszíni cselekményre összepontosítanak, de még azt sem sikerül eléggé összerántaniuk. A legnagyobb hibát mégis Pattinson-nal követték el: egyszerűen nem hisszük el az általa alakított szépfiúnak, hogy az a sok okos és szép nő mind őt akarja – persze más lenne a helyzet, ha tudnánk, hogy a decens hölgyek látták az Alkonyatot.  
zsinora
2012.07.04
|
Bel Ami
angol-francia-olasz filmdráma, 102 perc, 2012
Georges Duroy ellenállhatatlan sármőr, aki csábítással igyekszik feljebb jutni a párizsi ranglétrán.
Színész:::

Robert Pattinson
(Georges Duroy)

Uma Thurman
(Madeleine Forestier)

Christina Ricci
(Clotilde de Marelle)

Kristin Scott Thomas
(Virginie Rousset)

Colm Meaney
(Monsieur Rousset)

Philip Glenister
(Charles Forestier)

Holliday Grainger
(Suzanne Rousset)

Anthony Higgins
(Comte de Vaudrec)

Forgalmazza: Ristretto Distribution
Bemutató: 2012. július 5.
(25 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.