Míg a világvége el nem választ

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (14)
Ha valakikről nem gondoltuk volna, hogy valaha is közösen mutatkoznak a vásznon, az Keira Knightley és Steve Carell. A valószínűtlen páros, a brit kékharisnya színésznő és A 40 éves szűz sztárja, pontosabban az általuk alakított...
...karakterek ráadásul egy igen valószínűtlen és váratlan helyzetben találnak egymásra. A Míg a világvége el nem választnak a Lars von Trier Melankóliájában látottakhoz igen hasonló alaphelyzetében egy aszteroida közelít a Föld felé, és az ütközés elkerülhetetlen: a bolygó lakóinak három hetük maradt hátra a világvégéig.
 
A középkorú biztosítási ügynök, Dodge feleségének ez a tragikus hír adja meg a végső lökést ahhoz, hogy elhagyja a férfit. Mielőtt végleg magába fordulna, hősünk közelebbi ismeretséget köt fiatal szomszédnőjével, s úgy döntenek, nem várják ölbe tett kézzel a pusztulást, hanem inkább elindulnak, hogy megvalósítsák életük utolsó célját ebben a preapokaliptikus helyzetben (Dodge fiatalkori szerelmét akarja megtalálni, Penny a családjához szeretne hazajutni). 
 
A Dalok ismerkedéshez forgatókönyvírója, Lorene Scafaria bemutatkozó nagyjátékfilmje vígjátéknak ugyan kicsit melankolikus, de így is van benne számos kacagtató és még több kedves momentum. A legtöbb jól sikerült road movie-hoz hasonlóan ráadásul adódik rengeteg meglepő szituáció is, a végeredményt pedig csak egy picit rontja el, hogy az egyik szál nagyon hiteltelen benne (maradjunk annyiban, hogy a tény, miszerint Carell és Knightley meglehetősen valószínűtlen páros, mindvégig nem változik). 
fürkész
2012.07.23
|
Seeking a Friend for the End of the World
amerikai-indonéz-maláj-szingapúri vígjáték, 94 perc, 2012
21 nap múlva egy aszteroida elpusztítja a Földet, de Dodge erről nem akar tudomást venni. Miután felesége elhagyja, a szomszéd lány társaságában elindul, hogy megkeresse egykori gimis szerelmét.
Rendező:

Lorene Scafaria

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. július 26.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.