Míg a világvége el nem választ

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (14)
Ha valakikről nem gondoltuk volna, hogy valaha is közösen mutatkoznak a vásznon, az Keira Knightley és Steve Carell. A valószínűtlen páros, a brit kékharisnya színésznő és A 40 éves szűz sztárja, pontosabban az általuk alakított...
...karakterek ráadásul egy igen valószínűtlen és váratlan helyzetben találnak egymásra. A Míg a világvége el nem választnak a Lars von Trier Melankóliájában látottakhoz igen hasonló alaphelyzetében egy aszteroida közelít a Föld felé, és az ütközés elkerülhetetlen: a bolygó lakóinak három hetük maradt hátra a világvégéig.
 
A középkorú biztosítási ügynök, Dodge feleségének ez a tragikus hír adja meg a végső lökést ahhoz, hogy elhagyja a férfit. Mielőtt végleg magába fordulna, hősünk közelebbi ismeretséget köt fiatal szomszédnőjével, s úgy döntenek, nem várják ölbe tett kézzel a pusztulást, hanem inkább elindulnak, hogy megvalósítsák életük utolsó célját ebben a preapokaliptikus helyzetben (Dodge fiatalkori szerelmét akarja megtalálni, Penny a családjához szeretne hazajutni). 
 
A Dalok ismerkedéshez forgatókönyvírója, Lorene Scafaria bemutatkozó nagyjátékfilmje vígjátéknak ugyan kicsit melankolikus, de így is van benne számos kacagtató és még több kedves momentum. A legtöbb jól sikerült road movie-hoz hasonlóan ráadásul adódik rengeteg meglepő szituáció is, a végeredményt pedig csak egy picit rontja el, hogy az egyik szál nagyon hiteltelen benne (maradjunk annyiban, hogy a tény, miszerint Carell és Knightley meglehetősen valószínűtlen páros, mindvégig nem változik). 
fürkész
2012.07.23
|
Seeking a Friend for the End of the World
amerikai-indonéz-maláj-szingapúri vígjáték, 94 perc, 2012
21 nap múlva egy aszteroida elpusztítja a Földet, de Dodge erről nem akar tudomást venni. Miután felesége elhagyja, a szomszéd lány társaságában elindul, hogy megkeresse egykori gimis szerelmét.
Rendező:

Lorene Scafaria

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. július 26.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.