Babycall

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (11)
Marcel Proust teába mártott süteménye óta tudjuk, hogy az emlékezés megfoghatatlanul furcsa folyamat. Hol így, hol úgy rémlenek fel a múlt eseményei, és a legbiztosabbra vett dolgokról is kiderülhet végül, hogy tulajdonképpen meg sem történtek...
..vagy ha mégis, egészen máshogy, mint ahogyan gondoltuk. A film kiváló terepe a vágyak, kényszerképzetek, álmok, hallucinációk és egyéb „haszontalanságok” valószerű megjelenítésének – nem véletlen, hogy újra és újra az arcunkba kapunk valami ilyesmivel operálót a mozivásznon a lehető legkülönfélébb műfajokban.
 
Ezúttal a norvég Pal Sletaune (Ponyvalevél, Most megfogtál!) tett kísérletet az asszociációs, paráztatós, „vagy így, vagy úgy történt” tematika filmre vitelére – több-kevesebb sikerrel. Főszereplőjéül Noomi „tetovált lány” Rapace-t választotta, akiről újfent kiderül, hogy remek színésznő (pont ezért nem kellene elmerülnie a Hollywoodban próbálkozó, akcentusos, európai tucatarcok állóvizében), és hogy szőke hajjal, smink nélkül is szexi. 
 
Nehéz a Babycall-ról bármit is mondani anélkül, hogy ne lőjük le a poént, vagyis ne vegyük el a nézőtől a lehetőségét annak, hogy egyedül fejtse meg a filmet. Legyen elég annyi, hogy van egy nő (Rapace), aki betegesen félti a kisfiát az exférjétől (valami fura dolog történt a múltban). Anders, a kisfiú egy kicsit pszichopata (de az is lehet, hogy nem ő, hanem az anyja az), a fiú nyugodt álmát jelezni hivatott babafigyelő készüléken a közelben lakók agresszív zajai szűrődnek be (lehet, hogy megöltek valakit a házban?), még jobban összezavarva a mamát. Pedig mondhatnánk akármit, mert „az igazság odaát van". 
zsinora
2012.09.14
|
Babycall
német-norvég-svéd horror, 96 perc, 2011
Anna egy tanúvédelmi programban vesz részt kisfiával, és a bébimonitorból furcsa zajokat kezd hallani...
Rendező:

Pal Sletaune

Színész:

Noomi Rapace
(Anna)

Kristoffer Joner
(Helge)

Maria Bock
(Grete)

Henrik Rafaelsen
(Mannlig doktor)

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2012. szeptember 20.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.