Az utolsó műszak

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (130)
Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peña) rendőrjárőrök, akik Los Angeles utcáin köröznek autójukkal. Mindig bevetésre készek, és erre szükség is van, hiszen bármelyik pillanatban érkezhet a riasztás – és...
...bizony érkezik is, nap mint nap. Bántalmazott gyerekek, pisztollyal hadonászó és egyéb őrültek, kispályás és kőkemény gengszterek, mindenféle és -fajta drogkereskedők keresztezik az útjukat. Emellett persze egész nap összezárva egy rendőrautóban jut idő az ökörködésre és a barátság egyre szorosabbá kovácsolására is. A magánéleti pillanatoknak pedig a néző is részese lehet: Taylor az esküvőre, míg Zavala már a gyermekáldásra készül. Egy nap azonban ők ketten belenyúlnak valamibe, amibe nagyon nem kellene…
 
A David Ayer rendezte Az utolsó műszak sok szállal kapcsolódik a direktor mindkét korábbi alkotásához: a Nehéz időkhöz és Az utca királyaihoz hasonlóan újabb sötét hangulatú mese Los Angeles aljas utcáiról. Akárcsak a bemutatkozó filmben, ezúttal is két központi figurát (egy fehéret és egy latin-amerikait) követhetünk, akik leginkább egy autó néhány szűk négyzetméterébe zárva, és onnan időről időre kitörve lendülnek akcióba.
 
Az utolsó műszak azonban nemcsak jóval sűrűbb és akciódúsabb, hanem sokkal autentikusabb és hitelesebb is a korábbiaknál: egyrészt mer redundáns lenni (akárcsak a való élet), másrészt kifejezetten dokumentarista módon ábrázolja az eseményeket (a főhősök például saját kamerát használva rögzítik a bevetéseket). Soha rosszabb kombinációt! 
firkász
2012.10.26
|
End of Watch
amerikai krimi, 109 perc, 2012
Miután két rendőrjárőr lefoglal némi pénzt és fegyvert egy rutineljárás során, a környékbéli drogkartell halálra ítéli őket.
Rendező:

David Ayer

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. november 1.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.