Kertvárosi kommandó

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (20)
Egy álmos ohiói városkában meggyilkolnak valakit. Főhősünk, a hiperaktív mintapolgár (Ben Stiller) úgy dönt, elejét veszi a további rejtélyes bűneseteknek, és városvédő csapatot toboroz. Lelkes társaival (Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade) nyomozni kezd...
...a szálak pedig egészen máshová vezetnek, mint azt bármelyikük sejtette volna. Hogy hová? Legyen elég annyi, hogy a kellékesek beszereztek néhány Alien- és Predator-jelmezt, meg pár doboz élénkzöld színű művért…
 
Nehéz megfejteni, mit számolhatott ki magának a Judd Apatow filmes játszóterén nevelkedett Seth Rogen és állandó írótársa, Evan Goldberg (Superbad - avagy miért ciki a szex?, Ananász expressz, Zöld darázs), amikor papírra vetették az év legfárasztóbb vígjátéka címért jó eséllyel versenyző Kertvárosi kommandó forgatókönyvét, de az szinte biztos, hogy nem a reggeli kávé fölött jött az ihlet. A beazonosíthatatlan műfajú sztorira (leginkább egy filmes utalásokkal is próbálkozó, csetlő-botló sci-fi-paródiának tűnik, amiben csak módjával hagytak poénokat) lecsapott a harmadvonalbeli komédiákon (Tucatjával olcsóbb 1-2., Éjszaka a múzeumban 1-2.) edződött Shawn Levy producer, a megvalósítás „örömét” pedig átpasszolta a kevés nagyjátékfilmes tapasztalattal rendelkező Akiva Schaffernek, a Saturday Night Live alkalmi rendezőjének – kár volt. További rejtély, hogy a kész művet milyen közönségnek szánták: korakamaszkorban megrekedt, felnőtt férfiaknak vagy az altesti poénokra vevő kisfiúknak? Mert leginkább ők azok, akik a Kertvárosi kommandó megtekintése közben megtalálhatják a számításukat. 
zsinora
2012.10.12
|
The Watch
amerikai vígjáték, 102 perc, 2012
Négy srác polgárőrséget alakít, csakhogy legyen indokuk kiszabadulni otthonról. Arra azonban nem számítanak, hogy ők menthetik meg a világot egy idegen inváziótól.
Rendező:

Akiva Schaffer

Színész:

Jonah Hill
(Franklin)

Ben Stiller
(Evan)

Vince Vaughn
(Bob)

Richard Ayoade
(Jamarcus)

R. Lee Ermey
(Manfred)

Rosemarie DeWitt
(Abby)

Doug Jones
(Hős idegen)

Erin Moriarty
(Chelsea)

Will Forte
(Bressman)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2012. október 18.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.