Alex Cross

olvasói
7/10 (11)
James Patterson Alex Cross-sorozatának harmadik darabja kerül a mozikba. Az amerikai bestselleríró – aki, jócskán megelőzve a lista második helyén álló Stephen Kinget, jelenleg a legjobban kereső szerző a világon – tavaly 14 (!) új kötettel...
...lepte meg a rajongóit (ez még úgy is nagy szám, hogy köztudott: csapatnyi arctalan író dolgozik a keze alá), és idén közel 100 millió dollárt keresett. Patterson népszerűségét részben a tizennyolcadik darabjánál járó Alex Cross-szériával szerezte, mellyel 1993-ban robbant be az irodalmi életbe. A pók hálójában filmváltozata 2011-ben készült el Morgan Freemannel, aki nem először bújt a csavaros agyú gyilkossági nyomozó-pszichiáter bőrébe: 1997-ben A gyűjtőben bizonyította, hogy Alex Cross figuráját neki találták ki.
 
A harmadik Patterson-mozi a sorozat tizenkettedik darabjából, a Cross címűből forgott Rob Cohen (Sárkányszív, A Múmia - A Sárkánycsászár sírja) rendezésében, ezúttal nem Freeman, hanem Tyler Perry, a New Orleans-i reneszánszember (Perry a színészet mellett filmeket, televíziós sorozatot, videoklipeket ír és rendez, és zenét is szerez) főszereplésével – lehet, hogy nem szóltak nekik, hogy Freeman igazából nem halt meg. Mindegy. Perrynek mindenesetre jól jött a szerep, hogy végre besoroljon az élmezőnybe. 
 
Hősünknek ismét egy dörzsölt sorozatgyilkossal kell versenyt futnia, és megint személyesen érintett az ügyben. Az eseményeket egy családtagja erőszakos halála indítja be. Cross a gyilkos nyomába ered, és lassan összeáll a kép: egy kegyetlen visszatérővel áll szemben, aki a számára legfontosabbak életét fenyegeti. A tét tehát nagy, az idő pedig fogy… 
zsinora
2012.11.06
|
Alex Cross
amerikai thriller, 101 perc, 2012
Egy rendőrnyomozó egyik családtagját meggyilkolják, ő pedig a gyilkos nyomába ered.
rendező:

Rob Cohen

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. november 8.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.