Mavericks - Ahol a hullámok születnek

olvasói
5/10 (15)
Jay Moriarty 2001-ben egy nappal a huszonharmadik születésnapja előtt szenvedett halálos balesetet. A világhírű szörflegenda karrierje a Mavericks meglovagolásával indult: a Föld egyik legnagyobb hulláma minden év kora tavaszán...
...érkezik Santa Cruz partjaihoz, ahová ilyenkor szörfösök százai zarándokolnak el, hogy megkíséreljék a szinte lehetetlent. A sors fintora, hogy a Mavericks miatt nem egy sztársportoló (például Mark Foo vagy Sion Milosky) törte már a nyakát, Moriarty halálát viszont egy „hétköznapi” szabadmerülés okozta…
 
A fiatalon távozott srácról azóta több szörfversenyt is elneveztek. A szörftársadalom máig példaképként emlegeti, de a szélesebb közönség valószínűleg most hall róla először. A hálás történetből – vagyis Moriarty rövid életének legizgalmasabb epizódjából, a Mavericks „betöréséből” – Curtis Hanson (Szigorúan bizalmas, Wonder Boys - Pokoli hétvége) rendezett könnyen fogyasztható tanmesét – olyat, amiben a katarzis rózsaszín szalagos dobozkába van csomagolva. 
 
A tizenhat éves Jay Moriarty (Jonny Weston) Frosty Hessontól (Gerard Butler), a helyi szörflegendától kér segítséget, hogy készítse fel őt a Mavericks-re. Hesson először elhajtja a fiút, aztán mégis belevágnak a közös munkába, ami észrevétlenül sokkal közelebb viszi őket önmagukhoz és egymáshoz, mint azt valaha gondolták – és persze színre lép néhány nagyon cuki nő is. Hanson filmje nem meglepő módon sokkal többről (akar) szól(ni), mint a szörfölés. Ahogy a sportfilmektől általában, most is jócskán kapunk frázisokat bátorságról, álmokról, kitartásról, szeretetről és bizalomról. 
zsinora
2012.11.16
|
Chasing Mavericks
amerikai filmdráma, 116 perc, 2012
Amikor a fiatal Jay felfedezi, hogy a világ egyik legnagyobb hulláma pont pár mérföldre az otthonától csap le, megkér egy öreg szörföst, hogy tanítsa meg neki, hogyan tudná meglovagolni.
Színész:

Gerard Butler
(Frosty Hesson)

Elisabeth Shue
(Kristy Moriarity)

Abigail Spencer
(Brenda Hesson)

Jonny Weston
(Jay Moriarity)

Taylor Handley
(Sonny)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. november 22.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.