Minden végzet nehéz

olvasói
9/10 (40)
Mit kell tennünk, ha az „ezüst években” is fittek akarunk maradni? Egy jó adag Centrum tabletta mellett örökifjúságunkhoz bármely életkorban hozzájárulhat a szerelem. Viszont, ahogy azt Hollywood sztárokkal gazdagon megtűzdelt, aktuális és humánus produkcójával üzeni: hosszú távon mindenkinek az a legjobb, ha korban magához illő társat választ...
Harry Sanborn (Jack Nicholson), a megrögzött agglegény és nemzetközi hírű nőfaló példáján okulhatunk ugyanis, aki korának előrehaladtával is csak 30 alatti hölgyekkel hajlandó randevúzni. Ezúttal éppen legújabb zsákmányával készül fiatalos hancúrozásra a hölgy mamájának vidéki nyaralójában. Az eseményeket azonban előbb a mama megjelenése, majd egy hirtelen szívinfarktus kutyulja össze. A nyaralóban rekedt, lábadozó aranyifjú ápolására - jobb híján - a mama (Diane Keaton) vállalkozik, aki mellesleg rendkívül sikeres színdarabíró. 
A kezdetben ellenségeskedő páros - minő meglepő fordulat! - lassanként összemelegszik. A képben azonban feltűnik - valóban meglepő, vagy inkább erőltetett fordulat? - egy fiatalember is, a beteg orvosa (Keanu Reeves), aki viszont az idősödő írónőbe szeret bele. 
A film innen kezdve valóban átalakul a nemek egyenlőségének diadalává, miszerint nemcsak az idős férfi-fiatal nő, de az idős nő-fiatal férfi felállás is ugyanolyan esélyes (úgy legyen, jegyzem meg halkan). Ami azonban esélyes, önmagában még nem biztos, hogy sikeres is, úgyhogy szívszorító, romantikus epizódok után idősödő hőseink mégiscsak egymásra találnak... 
Persze nem is a sztori a lényeg, (ezért is árultam el, mi a vége, meg amúgyis mindenki kitalálta, aki látott már amerikai vígjátékot), hanem ezek a színészóriások, akiket nézni még mindig nagy élvezet. Diane Keaton ugyanolyan sugárzó, mint annak idején az Annie Hallban volt, Nicholson pedig igazán bájos, ahogy így hetven felé kivillantja nem éppen feszes, meztelen fenekét a lenge kórházi hálóing alól.
Odor Emilia
2004.03.18
|
Something's Gotta Give
amerikai vígjáték, 117 perc, 2003
Nagyvilági nőcsábász előrehaladott korával dacolva továbbra is a húszéves pipikre bukik, míg egy infarktus megálljt nem parancsol. Jack Nicholson meztelen feneke végre teljes valójában feltárul!
Rendező:

Nancy Meyers

Forgalmazza: InterCom
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.