Végzetes hazugságok

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (28)
A pénzügyi válság beköszönte óta senki sem rajong a bankárokért, nagybefektetőkért és egyéb pénzügyi mágusokért, sőt politikai téren még azt is rájuk szokás kenni, amit el sem követtek, de a lényeg az, hogy már régóta tudjuk...
...hogy ahol nagyon sok pénz van, ott valami biztos nincs rendben. Vagy több valami.
 
Robert Miller impozáns, elegáns férfi, jól menő New York-i befektető, jó apa és példás férj – legalábbis első blikkre. Cége azonban egy kétes oroszországi ügylet miatt bajban van, így gyorsan elpasszolná az első adandó vevőnek, ám ezzel neki dolgozó lányát is kompromittálná, feleségét pedig már évek óta csalja, most éppen egy csinos francia nővel. Ez akár napi rutin is lehetne gazdagéknál, ám Miller egy hajnalon halálos autóbalesetet okoz, amiben meghal a szeretője, ő viszont távozik a helyszínről. Az esettel megbízott kissé elhasznált külsejű nyomozó – a szokásosnál is lepattantabb Tim Roth – hamar szagot fog, és rászáll (anti)hősünkre, aki az ügyben egész birodalmát is veszítheti, és egy darabig úgy néz ki, mintha egy régi Columbo-epizód modern moziverzióját látnánk, ahol a gonosz gazdag úgyis elcsúszik egy banánhéjon. Richard Gere azonban nem kifejezetten elvetemült figurát hoz, és sokak szerint az ő alakítása teszi árnyalttá és izgalmassá ezt az amúgy teljesen korrekt filmet, amivel csak azért nehéz egyetérteni, mert Gere már évtizedek óta valahogy mindig ugyanúgy néz ki, legyen szerepe szerint fáradt, vidám, kétségbeesett vagy éppen agyhalott. 
Vízer
2012.12.19
|
Arbitrage
amerikai thriller, 107 perc, 2012
A tőzsdemágnás Robertnek nemcsak a könyvelésével gyűlik meg a baja, hanem a szeretője is meghal egy autóbalesetben. Vajon megúszhatja?
Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. december 27.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.