Lánybúcsú

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (85)
Vannak filmek, amiknek nem biztos, hogy el kellene készülniük. Például azért, mert az égvilágon semmi újat nem mondanak, cserébe viszont erőltetetten valamilyenek akarnak lenni. Ebben az esetben szókimondóak, lazák, humorosak...
...és még okosak is – de az igyekezet a visszájára sült el. Nem tudjuk, hogy festett Leslye Headland színdarabja az Off-Broadwayn, bár hogy eljutott odáig, azért jelez valamit. Ahogy az is, hogy a szerző lehetőséget kapott feketekomédiája megfilmesítésére, rendezése pedig nem kisebb presztízsű eseményen dobbantott, mint az idei Sundance. Mindennek ellenére a Lánybúcsú nem lett túl erős mozi.
 
A szinglifilmek divathullámának lecsendesedésével (részben a sikeres, egyedülálló nők vívódásait csűrő-csavaró mozikra reflektálva) négy-öt éve új (vagyis régi-új) őrület hódít: (megint) beköszöntött a házasulós filmek kora. A műfajnak pedig lassan önálló altípusává válnak azok a darabok, amik a legény- és lánybúcsúk viszontagságait avatják témává (a happy end ígéretével), mint a Másnaposok vagy a Koszorúslányok
 
Regan (Kirsten Dunst), Katie (Isla Fisher) és Gena (Lizzy Caplan) New Yorkba repül, hogy együtt vigyoroghassanak régi gimis barátnőjük, Becky (Rebel Wilson) oldalán a duci lány esküvőjén, és hogy egy jót bulizhassanak a nagy nap előtt. A dolgok persze nem egészen úgy alakulnak, ahogy eredetileg tervezték, annyira nem, hogy a lagzi előestéjének tétje az esküvői ruha újravarrása és kitisztítása lesz (igen, ez komoly!). A tény, hogy ezek a lányok egytől-egyig frusztráltak és egyáltalán nem szeretik sem magukat, sem egymást, kicsit kibillenti a sztorit, de ez senkit sem zavar – rajtunk kívül. 
zsinora
2012.12.19
|
Bachelorette
amerikai romantikus vígjáték, 87 perc, 2012
Három lányt koszorúslánynak kér fel az esküvőjére egy olyan csaj, akit ők hárman piszkáltak agyon a gimiben.
Rendező:

Leslye Headland

Színész:

Isla Fisher
(Katie)

Kirsten Dunst
(Regan)

Rebel Wilson
(Becky)

Lizzy Caplan
(Gena)

Adam Scott
(Clyde)

Kyle Bornheimer
(Joe)

James Marsden
(Trevor)

Ann Dowd
(Victoria)

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2012. december 27.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.