A kezelés

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (18)
Úgy két éve ment a mozikban egy spanyol film, az Élek és szeretek, ami egy fiatal, művelt és szerelemre éhes Down-kóros férfi erősen melodramatikus, de nagyon szép története volt. A kezelés sokban hasonlít rá, itt azonban hősünk...
...sokkal rosszabb starthelyzetből indul, nevezetesen lebénult testtel és vastüdővel.
 
A negyven felé közeledő Mark O'Brien (John Hawkes) egyetemet végzett, intelligens és romantikus férfi, ám gyerekkora óta napjai nagy részét egy bazi nagy vastüdőben fekve tölti – egy hatalmas röntgengépet képzeljünk el, ami levegőt présel a tüdejébe –, és jóléte javarészt az aktuális ápoló emberségétől függ. Nem csoda, hogy Mark ennél kicsit többet vár az élettől, nevezetesen szeretné megízlelni a testi gyönyört, ám ebben nemcsak állapota, hanem katolikus neveltetése is gátolja, szerencsére pont egy megértő és nyitott szellemiségű pappal hozza össze a sors, aki áldását adja egy szexterapeuta (Helen Hunt) igénybevételéhez. 
 
A kezelés nem problémamentes, kezdve a korai megömléstől az érzelmi komplikációig, ami egy hasonló filmnél gyakorlatilag kötelező, vagyis Ben Lewin rendező érdeme nem az egyébként valóban megesett és nem túl meglepő történet, hanem a tocsogós melodrámától 97%-ban mentes történetmesélés, a főszerep persze így is Hawkes-é, aki csak az arcával játszhat, és Hunté, akinek érzelmileg és fizikailag is mindent le kell vetkőznie. Ha van a filmnek gyenge pontja, az a saját humanitása: ennyi jó ember, ahány a filmben feltűnik, talán nem is él a Földön! 
Vízer
2013.01.11
|
The Sessions
amerikai romantikus filmdráma, 95 perc, 2012
Mark a gyermekbénulás-járvány áldozata, és még harminchat évesen is szűz. Egy szexterapeutához fordul segítségért.
Rendező:

Ben Lewin

Színész:

Helen Hunt
(Cheryl)

John Hawkes
(Mark)

William H. Macy
(Brendan atya)

Moon Bloodgood
(Vera)

Rhea Perlman
(Mikvah Lady)

Annika Marks
(Amanda)

Adam Arkin
(Josh)

W. Earl Brown
(Rod)

Robin Weigert
(Susan)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. január 17.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.