Kényszerleszállás

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (35)
Whip Whitaker nagymenő pilóta, aki minden útján más stewardesszel bújik ágyba, hajnalig nyomja a szexet és a drogot, sőt nem átall munka közben is italozni. Függőségei mellett, vagy inkább azok ellenére azonban igazi profi, akinél...
...nincs jobb a levegőben. Ezt egy görbe estét követően alkalma is nyílik bebizonyítani, mivel meghibásodik az általa vezetett repülő, rajta több száz utassal. Whip bravúrosan leteszi a gépet, s habár ő maga megsérül, tettével rengeteg ember életét menti meg.
 
Csakhogy a neheze még eztán következik, hiszen mint tudjuk, nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani (azaz esetünkben inkább hősiesnek), ő pedig elég messze áll a feddhetetlenségtől. Így kiadós kutyaszorítóba kerül, amikor a légi hatóság – egyes bizonyítékok, például az emberünk véréből kimutatott alkohol miatt – vizsgálatot indít az ügyében. 
 
Közel húsz évvel a Forrest Gump és több mint tízzel a Számkivetett után Robert Zemeckis ismét egy olyan figura életének sorsfordító eseményéről forgatott, aki félúton jár a kis- és a nagybetűs hős közötti állapot határmezsgyéjén. A Kényszerleszállás súlyos, izgalmaktól sem mentes dráma, melyben a rutinból hozott sok egyenhős után Denzel Washington végre ismét egy igazi fajsúlyos alakítással állhat elő. Whipként nemcsak sok év után először néz ki megközelítően annyinak, ahány éves, de szó szerint még a hátsóját is lecsupaszítja a kedvünkért. Talán még nála is jobban teljesít azonban az angol Kelly Reilly, aki közhelyektől mentesen formálja meg a drogos Nicole-t. 
fürkész
2013.01.18
|
Flight
amerikai filmdráma, 138 perc, 2012
Whip, a pilóta kisebb csodát hajt végre, amikor megmenti egy technikai hibából lezuhanó gép utasait, ám amikor alkoholt találnak a vérében, mégis óriási bajba kerül.
Rendező:

Robert Zemeckis

Színész:

Denzel Washington
(Whip Whitaker)

Kelly Reilly
(Nicole)

John Goodman
(Harling Mays)

Don Cheadle
(Hugh Lang)

Bruce Greenwood
(Charlie Anderson)

Nadine Velazquez
(Katerina Marquez)

Peter Gerety
(Avington Carr)

Melissa Leo
(Ellen Block)

Ravi Kapoor
(Dr. Kenan)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2013. január 24.
(23 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.