Fék nélkül - Michel Vaillant

olvasói
6/10 (2)
A francia (belga) képregényhősök egészen mások, mint amerikai társaik: nen rendelkeznek emberfeletti képességekkel, viszont lazák, sármosak és persze döglenek értük a nők. Ilyen Michel Vaillant is, egy régi autóversenyző család ifjú sarja, akinek nemes az arcéle, remek az ízlése és kötélből vannak az idegei, nem csoda, hogy régóta nem talált legyőzőre.
Ám most újra a ringbe száll a régi ellenfél, vagyis annak dögös, de gátlástalan lánya, a Leader istálló tulajdonosa, Ruth Wong, aki apja régi kudarcait akarja megtorolni a Vaillant családon - a pályán és azon kívül is. Minden a 24 órás La Mans versenyen dől el, ahol Miss Wong a legpiszkosabb módszerekkel söpörné félre Michelt és fotogén kis csapatát, de mégiscsak motoszkál bennünk egy érzés, hogy ördögi terve kudarcot fog vallani. 
 
Michel Vaillant persze már nem mai gyerek, 1957-ben rajzolta meg először a belga Jean Graton, hogy aztán 64 képregény füzetben nyerjen el minden kupát és női szívet, de már tévé és rajzfilm sorozat is készült belőle, szóval nem csoda, hogy Luc Besson lecsapott rá. A most csak íróként és nem producerként közreműködő Besson - akinek csak erre az évre úgy tíz produkciója van a gyártás különböző fázisaiban - azt csinálta, amit az elmúlt jópár évben mindig: összedobott egy könnyed, nagyon mutatós produkciót, ami szórakoztat, de nem hagy nyomot, az pedig már végképp mindegy, hogy a főszereplő éppen taxit vezet, vagy versenyautót. Sőt, ami azt illeti, a versenypályák világának abszolút hiteles bemutatása még a film javára is válik, és valószínűleg annak is be fog jönni, aki egy fillért sem adna Baumgartner Zsoltnak. 
 
Ehhez képest a vékonyka és néha egészen naiv sztori szépen háttérbe is szorul, de a színészeket amúgy sem azért szerződtették, hogy sokat beszéljenek, hanem mert jól néznek ki, ahogy a filmben minden más is baromira jól néz ki - annyira, hogy az néhol már a giccsbe csúszik át. De egy képregény feldolgozástól csacska dolog lenne ennél sokkal többet várni.
Vízer
2004.04.01
|
Michel Vaillant
francia akciófilm, 113 perc, 2003
A francia képregényhős hús-vér verziója egy gáncs nélküli modern lovag, aki nyílt sisakkal indul harcba versenyautóján, nem úgy, mint csinos, de álnok ellenfele, aki babrálja a kerekeket.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.