360

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Egy szlovák prostituált, aki hazája és Ausztria között ingázva próbálja megcsinálni a szerencséjét. Egy angol üzletember, aki Bécsben tárgyalt, és a nap végén lazítani szeretne. Egy vonzó londoni nő, akinek egy fiatal brazil fotóssal...
...van viszonya. A brazil fotós barátnője, aki a szerelmi csalódás miatt hazamenekül. Egy idős úr, aki eltűnt lányát keresve átszeli a fél világot. Egy szexuális bűnöző, aki most szabadul coloradói börtönéből; egy reménytelenül szerelmes muzulmán fogorvos Párizsból; egy orosz gengszter többre vágyó testőre satöbbi, satöbbi.
 
Fernando Meirelles (Isten városa, Az elszánt diplomata, Vakság) Arthur Schnitzler drámáján alapuló alkotásának hősei úgy adják át egymásnak a cselekmény szálait, mint a stafétát. S miközben felvillannak a felsoroltak sorsai, a világot is körbeutazzuk velük Kelet-Európától kezdve Franciaországon és Anglián át az Egyesült Államokig. 
 
A sokszereplős, több cselekményszálat felvonultató filmek mindig lehetőséget adnak sztárparádé felvonultatására, és ez a 360-ban sincs másképp: az egyes, egymással összefüggő szkeccsek terjedelmük miatt csak nyúlfarknyi szerepeiben olyan színészek tűnnek fel, mint Jude Law, Rachel Weisz, Anthony Hopkins vagy Ben Foster. Meirelles műve olyan, mint a Felhőatlasz kicsiben (és finomabban megvalósítva): azt szemlélteti, hogyan találkoznak és hatnak egymásra a véletlenül kapcsolatba kerülő emberi sorsok – közös nevezőnek a hűtlenség motívumát választva. S a végére természetesen – ahogy azt a cím is ígéri – körbeérünk. 
fürkész
2013.04.15
|
360
angol-brazil-francia-osztrák romantikus filmdráma, 110 perc, 2011
XXI. századi sorsmese Bécsből, Phoenixből, Pozsonyból, Párizsból, Londonból, Rióból és Denverből. Sztárparádéval.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2013. április 18.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.