Most jó

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (9)
Nincs annál torokszorítóbb, mint amikor halálos betegséget diagnosztizálnak valakinél, aki előtt még ott áll(na) az egész élet. A várható veszteséget pedig ki más is viselné a legnehezebben, mint a haldoklóhoz legközelebb álló, azaz a szerelme.
A melodrámák gyakran építenek erre a szélsőséges szituációra, ami a műfaj szempontjából hálás alaphelyzet. A zsáner alfája és ómegája egyértelműen a Love Story, amit az elmúlt négy évtizedben sokszor próbáltak már leutánozni vagy felülírni jobban (Bobby Deerfield, Az élet nélkülem) és rosszabbul (A szerelem erejével, Ősz New Yorkban) sikerült mozikkal.
 
Ezek a filmek a témából következően ugyanarra a dramaturgiára épülnek, egyéni színt a szereplők személyiségjegyei és a karakterek egymáshoz való viszonyulása hoz az egyes darabokba. A Most jó a felsoroltakhoz képest abban mutat újat, hogy a halállal viaskodó főhőse egy kamaszlány, aki még csak most kezdene ráeszmélni arra, milyen élni, és máris búcsúznia kell… 
 
Ol Parker, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel forgatókönyvírója Jenny Downham 2007-es díjnyertes regényét (Before I Die) adaptálta. A kamaszszerelembe oltott „love story” gyengéje éppen az, ami az erénye lehetne: nehéz elhinni azokat a mély és megfontolt érzelmeket két tininek, amiket el kell játszaniuk. Pláne úgy, hogy a 16 éves leukémiás Tessát alakító Dakota Fanning partnere Jeremy Irvine, a főszereplő szépfiú Spielberg lovas-háborús mozijából (Hadak útján). Mindezek ellenére sok szép pillanata van a filmnek, de jobb lett volna, ha a hatásvadász szerelmi szál helyett inkább az ígéretes családi kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt. Sírni azért így is fogunk rendesen. 
 
zsinora
2013.02.01
|
Now is Good
angol filmdráma, 103 perc, 2012
Egy rákban haldokló lánynak van egy kívánságlistája arról, hogy miket szeretne csinálni, mielőtt meghal. Például elveszíteni a szüzességét...
Rendező:

Ol Parker

Színész:

Dakota Fanning
(Tessa Scott)

Kaya Scodelario
(Zoey)

Olivia Williams
(anya)

Jeremy Irvine
(Adam)

Paddy Considine
(apa)

Julia Ford
(Sally)

Julian Wadham
(Dr. Ryan)

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2013. február 7.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.