Nekem Budapest

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (11)
Új magyar filmről beszámolni mostanság akkor is örömhír, ha az alkotást nem tudjuk dicsérni. A Nekem Budapest ráadásul szkeccsfilm, márpedig ezek esetében megszokhattuk, hogy az egyes epizódok rendkívül hullámzó minőséget mutatnak.
Ezúttal a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzősei álltak össze, hogy egyfajta vizsgafilmként a fővárosunkhoz intézzenek sajátos szerelmi vallomást.
 
A Nekem Budapest Ferenczik Áron kisfilmjével indít, méghozzá bivalyerősen. A remek tempóban vágott, fantasztikus ötletekkel és jóféle gegekkel teli kisfilm egyszerre mutat egy csodaszép fantáziavilágot, és ránt le végül a rögvalóba. Combos indítás, ami bizakodással tölti el a nézőt, de sajnos innen már csak lefelé vezet az út. Furcsa szerkesztési elv, de még Reisz Gábor zárófilmje (a Nekem Budapest nyolc kis epizódból áll össze) az, ami ütős, így a mozi nagyját kénytelenek vagyunk átunatkozni, csak egy-egy perc akad, amikor történik valami igazán érdekes. 
 
Bár az amatőr rendező ámokfutásáról szóló próbálkozás egész vicces, az osztálytermi feleltetés bájos és minden mesterkéltséget nélkülöz, továbbá Kerekes Vica jelenetének is van valami megkapó misztikuma, de ezek már korántsem olyan darabok, melyekért rajongani lehetne. Szárnypróbálgatásnak persze jó a Nekem Budapest, hiszen legalább megismerjük általa az új magyar filmeseket, akik némi szerencsével előbb-utóbb talán nagyjátékfilmben is debütálhatnak. 
 
Tulu
2013.03.04
|
magyar szkeccsfilm, 90 perc, 2013
Így látják a rendező szak végzősei Budapestet. Kisfilm-gyűjtemény.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2013. március 7.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.