Holy Motors

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (23)
Leos Carax annak idején rendezett néhány zseniális és megindító filmet (Egy fiú és egy lány, Rossz vér, A Pont-Neuf szerelmesei), összehozott egy rendkívül zavarba ejtő és kusza alkotást (Pola X), majd eltűnt 13 évre, most pedig csinált valami bombasztikusat.
A Holy Motors nézőponttól függően vagy hihetetlenül jó, vagy elképesztően zűrzavaros – de nem lehet csak úgy elmenni mellette. 
 
A film történetét gyakorlatilag képtelenség elmesélni, de azért megpróbáljuk. Egy bizonyos Monsieur Oscar (a rendező szinte állandó főszereplője, az önmagában is bizarr megjelenésű Denis Lavant) egy dolgos napját követjük végig, aki limuzinjában ülve megbízatásokat teljesít, kereken tizenegyet, amelyekhez újra és újra más identitást kell felvennie. Minden egyes alakítás teljes átalakulást kíván, és egy-egy drámát rejt magában: öreg koldustól szatíron és bérgyilkoson át aggódó édesapáig és hősszerelmesig szinte mindent eljátszik láncdohányos hősünk, és egyiknél sem tudjuk, mikor mi igazi. Az egyes részek mind másfelé vezetnek, mint amerre a jelenetek kezdetén a rendező sejtetni engedi, és gyakorlatilag a teljes játékidőben csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy akkor most mi is történt. Az egész film az elképesztően akrobatikus Denis Lavant-é, aki olyan energiát áraszt, aminek akkor is képtelenség ellenállni, ha a kedves néző történetesen arra gondol, hogy ennek az egész avantgárd performanszkavalkádnak az égvilágon semmi értelme. Pedig van, ahogy slusszpoén is! 
Vízer
2013.03.11
|
Holy Motors
francia filmdráma, 115 perc, 2012
Néhány óra Oscar életéből, aki ezalatt rejtélyes módon egyik karakterből a másik bőrébe bújva vándorol életek között.
rendező:

Leos Carax

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2013. március 14.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.