No

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (9)
Magyar kreatívok, figyelem! Íme egy film, ami megmutatja, hogy ennek a szakmának is lehet társadalmi haszna, ha jól és jó ügy érdekében használják. A reklámipar bemutatásáról a legtöbb embernek a Mad Men című sorozat ugrik be, nem véletlenül.
Mostantól azonban a No is mérföldkőnek számíthat, ugyanis olyan okosan és stílusosan mutatja be egy politikai kampány felépülését, ami előtt kalapot kell emelnünk. Az Oscar-díjra is jelölt alkotás 1988-ba visz minket vissza, és nemcsak a történetében, hanem stilizáltságában is, mivel a filmet nagyjából VHS minőségben, 4:3-as képkivágatban élvezhetjük, ami jelen esetben egyáltalán nem ront az élményen, sőt.
 
Chile, 1988. Augusto Pinochet már tizenöt éve irányítja az országot diktatórikus eszközökkel, de a nemzetközi nyomás egyre erősebb, ezért az elnök úgy dönt, népszavazást tartanak arról, vajon akarja-e a nép őt továbbra is uralkodónak. Persze a demokratikus körülményeket ehhez nem igazán igyekszik megteremteni. A megfélemlített polgárok és az elhallgattatott ellenzék a kampányidőszakban mindössze napi tizenöt percnyi műsoridőt kap, azt is a kései órákban. Ezt az időt kell okosan kihasználniuk, hogy megbuktassanak egy diktátort. A film a kampánycsapat munkáját mutatja be a kezdetektől, olyan figurákét, akik eleinte erre a projektre is pusztán szakmai kihívásként tekintenek, de az idő múlásával egyre inkább rájönnek, hogy tetteik és ötleteik milyen komoly következményekkel járhatnak az ország jövőjére nézve. Izgalmas és nagyon is feszült darab, amiből sokat lehet tanulni. 
Tulu
2013.03.11
|
No
amerikai-chilei-francia filmdráma, 118 perc, 2012
Augusto Pinochet, a chilei diktátor hatalmát egy referendum döntötte meg 1988-ban, valamint egy szokatlan kampány, ami máig példaértékűnek számít.
rendező:

Pablo Larraín

Forgalmazza: Magyarhangya
Bemutató: 2013. március 14.
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.