Gyermekeink

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (1)
2007-ben, valahol Brüsszel egyik külvárosában egy asszony fogott egy konyhakést, és egymás után megölte mind az öt gyerekét. Joachim Lafosse ezt a megmagyarázhatatlan esetet próbálja megmagyarázni.
Murielle (Émilie Dequenne) csinos általános iskolai tanárnő, Mounir (Tahar Rahim) fiatal marokkói bevándorló, akit annak idején egy jómódú doktor fogadott magához. Ők ketten szépek és szerelmesek, a gyerekáldásból is jut nekik bőven, de életüket folyamatosan beárnyékolja a jótevő doktor jelenléte, akinél laknak, és aki hol atyáskodó, hol a főnök szerepében tetszeleg, hol pedig jóval sötétebb motívumokra is gyanakodhatunk.
 
A boldogság illúziója hamar eloszlik, és maradnak a mindent elromboló hétköznapok és apró konfliktusok – amiből még az egygyerekes családoknak is bőven jut –, így Murielle, akinek önállósági törekvéseit újra és újra letörik, szép lassan összeomlik. A nyomasztó téma ellenére Lafosse képes mindezt egyszerre szomorúvá, érzékennyé és széppé tenni, Émilie Dequenne pedig lélegzetelállító alakítással hívja fel magára a figyelmet. Tahar Rahim már eddig is nagy sztárnak számítot, így egyrészt nem okoz meglepetést, másrészt nem ő a meghatározó férfi főszereplő, hanem a jó doktort alakító, amúgy teljesen átlagos külsejű Niels Arestrup, aki idős korára szép csendben Franciaország legmeghatározóbbb színészévé vált – és nem véletlenül!
Vízer
2014.02.24
|
A perdre la raison
belga-francia-luxemburgi-svájci filmdráma, 111 perc, 2012
Murielle és Mounir őrülten szeretik egymást. A férfi gyermekkora óta Pinget doktornál él, aki anyagi jólétet biztosít számára. Amikor azonban Mounir és Murielle elhatározzák, hogy összeházasodnak és gyermeket vállalnak, ez a függő viszony egyre nyomasztóbbá válik.
Rendező:

Joachim Lafosse

Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2014. február 27.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.