Dal Marionnak

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (13)
A filmipar mostanság láthatóan nagyon is rátalált az idősebb, nyugdíjas mozinézőkre, ugyanis az utóbbi időben minden eddiginél több filmmel kedveskedik nekik. Ezeket a mélyen humánus történeteteket többnyire az köti össze, hogy mind azt mutatják be
…hogy az ember miképp fogadhatja el az elkerülhetetlen elmúlást, és hogyan képes boldogan élni ennek árnyékában is. A Dal Marionnak sem képez kivételt. 
 
A mogorva Arthur (Terence Stamp jutalomjátéka) rendszeresen elkíséri feleségét (Vanessa Redgrave) a helyi kórusba, ahol népi örökzöldek helyett pop- és rockslágereket énekelnek egy fiatal és csinos kórusvezető (Gemma Arterton végre szerethető figurát alakít) segítségével. Arthur azonban sosem kapcsolódik be, de amikor az asszony meghal, rá kell jönnie, hogy a neje nem véletlenül ismertette meg őt ezzel a színes kompániával.  
 
Vagyis a szokásos jellemfejlődéses dolgot kapjuk, ahol a szőrösszívű öregember cuki apókává változik, és közben láthatunk egy csomó vicces előadást. Ez így talán nem hangzik túl vonzónak, de ha hozzátesszük, hogy a film minden kiszámíthatósága ellenére egyszerre vicces, megható, emberi és őszinte, akkor már rögtön más a helyzet.  
 
A Dal Marionnak egyes pillanataiban valósággal kitépi a szívet, hogy egy-két jelenettel később derűsen, simogatva helyezze vissza. Klasszikus könnyes-mosolygós film, ami után egy picit szebbnek és elviselhetőbbnek tűnik az élet még akkor is, ha nem lakik a közelünkben nyugdíjas kórus. 

Tulu
2013.07.01
|
Song for Marion
angol-német vígdráma, 93 perc, 2012
A mogorva Arthur nehezen viseli felesége, Marion haldoklását, és közben rendszeresen eljár vele egy kórusba. Akarata ellenére maga is szimpatizálni kezd a dalos kis társasággal.
Bemutató: 2013. július 4.
(21 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.