Dal Marionnak

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (13)
A filmipar mostanság láthatóan nagyon is rátalált az idősebb, nyugdíjas mozinézőkre, ugyanis az utóbbi időben minden eddiginél több filmmel kedveskedik nekik. Ezeket a mélyen humánus történeteteket többnyire az köti össze, hogy mind azt mutatják be
…hogy az ember miképp fogadhatja el az elkerülhetetlen elmúlást, és hogyan képes boldogan élni ennek árnyékában is. A Dal Marionnak sem képez kivételt. 
 
A mogorva Arthur (Terence Stamp jutalomjátéka) rendszeresen elkíséri feleségét (Vanessa Redgrave) a helyi kórusba, ahol népi örökzöldek helyett pop- és rockslágereket énekelnek egy fiatal és csinos kórusvezető (Gemma Arterton végre szerethető figurát alakít) segítségével. Arthur azonban sosem kapcsolódik be, de amikor az asszony meghal, rá kell jönnie, hogy a neje nem véletlenül ismertette meg őt ezzel a színes kompániával.  
 
Vagyis a szokásos jellemfejlődéses dolgot kapjuk, ahol a szőrösszívű öregember cuki apókává változik, és közben láthatunk egy csomó vicces előadást. Ez így talán nem hangzik túl vonzónak, de ha hozzátesszük, hogy a film minden kiszámíthatósága ellenére egyszerre vicces, megható, emberi és őszinte, akkor már rögtön más a helyzet.  
 
A Dal Marionnak egyes pillanataiban valósággal kitépi a szívet, hogy egy-két jelenettel később derűsen, simogatva helyezze vissza. Klasszikus könnyes-mosolygós film, ami után egy picit szebbnek és elviselhetőbbnek tűnik az élet még akkor is, ha nem lakik a közelünkben nyugdíjas kórus. 

Tulu
2013.07.01
|
Song for Marion
angol-német vígdráma, 93 perc, 2012
A mogorva Arthur nehezen viseli felesége, Marion haldoklását, és közben rendszeresen eljár vele egy kórusba. Akarata ellenére maga is szimpatizálni kezd a dalos kis társasággal.
Bemutató: 2013. július 4.
(21 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.