Ébredés

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (29)
Skunk tizenegynéhány éves lány, aki családjával Észak-Londonban lakik. Az anya ugyan elhagyta őket, Skunk pedig cukorbeteg, ennek ellenére viszonylagos boldogságban élnek apjával, bátyjával és egy szimpatikus lengyel bevándorló...
…házvezetőnővel egy csendes környéken. A lakók nyugalmát csak az zavarja meg időnként, hogy van a szomszédságban egy balhés család is, egy hipererőszakos apa három zűrös lányával (életkoruk 10-től 14 évig terjed), akik a maguk módján rendszeresen terrorizálják környezetüket. 
 
A film is egy ilyen támadással kezdődik: az agresszív Mr. Oswald brutálisan megveri Ricket, a főhősnő enyhén értelmi fogyatékos, idősebb barátját. A bántalmazástól kezdve pedig mintha valami megtörne a lány és a környék életében (egyre-másra történnek a kisebb-nagyobb drámák), sőt az incidens elindít egy olyan folyamatot, melynek végzetes következményei lehetnek Skunkra és szeretteire nézve. 
 
Az Ébredés az eredetileg színházi rendező Rufus Norris bemutatkozó nagyjátékfilmje, melyben kissé a Submarine-re emlékeztető módon bontja ki a témát, azaz azt, ahogy egy gyerek megismerkedik az első szerelem élményével és bevezetést nyer a felnőttek kevésbé vonzó és egy cseppet nyomasztó világába. A kezdeti egyszerre mély és jópofa attitűd után ugyan a film utolsó harmadára elkezdi halmozni a hatáselemeket (elsősorban a durva történéseket és kicsit a giccset), de a Skunkot alakító gyerekszínész, Eloise Laurence játéka olyan meggyőző, hogy az Ébredés még így is bámulatra méltóan friss és üde marad. 
fürkész
2013.04.22
|
Broken
angol filmdráma, 91 perc, 2012
Egy észak-londoni fiatal lány története, akinek az élete teljesen megváltozik, miután szemtanúja lesz egy erőszakos támadásnak.
Rendező:

Rufus Norris

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2013. április 25.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.