Menedék

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (14)
Egy fiatal nő egy rejtélyes esemény után az őt üldöző nyomozó elől menekül. Útja a buszpályaudvarra vezet, ahol véletlenszerűen jegyet vált egy épp akkor induló járatra. Üldözőjét sikeresen lerázva megérkezik egy óceánparti kisvárosba, …
…amit olyan hangulatosnak talál, hogy úgy dönt: ott marad. A helyieknek Katie néven mutatkozik be, és elkezd beilleszkedni. Pincérnőként vállal munkát, kibérel egy rusztikus házikót az erdő mélyén, barátságot köt a szomszédjával, sőt a szerelem is rátalál. Kölcsönös vonzalom alakul ki ugyanis közte és a helyi boltos, a közelmúltban megözvegyült, kétgyerekes Alex között. Katie zűrös múltja azonban éket verhet közéjük, ráadásul az elszánt detektív sem adta fel – miközben lassanként az is kiderül, mi elől menekül a főhősnő. 
 
A Menedék a bestselleríró Nicholas Sparks regénye alapján született. A Sparks-adaptációknak megvan az a tulajdonságuk, hogy esetükben sokkal jellemzőbb az író, mint a rendező vagy a sztárok személye. Az erősen túlértékelt Szerelmünk lapjaitól kezdve a Kedves John!-on át az Éjjel a partonig egytől egyig sorsüldözött, mégis egydimenziós hősök egymásra találását láthatjuk, akik szívszaggató tragédiák árnyékában küzdenek meg egymásért, kiszámítható fordulatok és édeskés hangulat közepette. Mindettől a Menedék talán csak annyiban tér el, hogy még a szokásosnál is unalmasabb és közhelyesebb (hihetetlen, de az alkotóknak még a bűnügyi szálat is sikerült teljesen érdektelenné varázsolniuk), a befejezés pedig egy bónusz kínos csattanót is tartogat. 
fürkész
2013.04.22
|
Safe Haven
amerikai romantikus filmdráma, 115 perc, 2013
Egy rejtélyes múltú fiatal lány megismerkedik egy özvegy férfival, miközben szembenéz a sötét titokkal, ami kínozza őt.
Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2013. április 25.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
4
K
5
Sze
6
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.