A hívás

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (40)
Brad Anderson egy majdnem nagyon jó rendező. A gépésszel anno csinált egy remek pszichológiai thrillert, a Transz-Szibériával pedig egy pofás poszt-Hitchcock-krimit. Ügyes fickó, aki jól választ történeteket, de a befejezést valahogy mindig elszúrja. Ezúttal is.
Az alaphelyzet izgi: Jordan (Halle Berry) a 911 segélyvonalnál dolgozik, az egyik nap egy lány azzal hívja, hogy egy kocsi csomagtartójában fekszik, és valaki elrabolta őt. A nő mindent megtesz azért, hogy segíteni tudjon, és a film egészen addig vérfagyasztóan izgalmas, amíg ragaszkodik az alapfelálláshoz. Halle Berry a telefonnál, a lány a csomagtartóban, a gyilkos a volánnál, a zsaruk pedig a nyomában. Ahogy azonban Berry karaktere a saját kezébe véve a dolgokat maga kezd nyomozósdit játszani, hirtelen meghal a logika és a film pedig átmegy butácska B-moziba, ahol a karakterek mindig pontosan azt teszik, amit nem lenne szabad. És akkor még a végkifejlet eltúlzottságáról szót sem ejtettünk, pedig az aztán igazán vérlázító lett. 
 
Már nagyon várom, hogy Brad Anderson egyszer végre egy olyan producerrel dolgozzon, aki szorosan fogja a gyeplőt, és nem engedi, hogy a direktor az utolsó félórában mindig elcsessze azt, amit korábban olyan ügyesen épített fel. Talán egyszer eljön ez a pillanat, de addig is gyászoljuk A hívást, aminél igazán nem sokon múlott, hogy az év egyik kiemelkedő thrillerélménye legyen. 
Tulu
2013.04.26
|
The Call
amerikai thriller, 94 perc, 2013
Jordan a 911-es segélyhívónál dolgozik, és amikor egy lány azzal hívja fel, hogy elrabolták és épp egy kocsi csomagtartójában fekszik, a nő minden eszközt bevet a megmentéséért.
Rendező:

Brad Anderson

Színész:

Halle Berry
(Jordan Turner)

Abigail Breslin
(Casey Welson)

Michael Eklund
(Michael Foster)

Morris Chestnut
(Paul Phillips)

Michael Imperioli
(Alan Denado)

Justina Machado
(Rachel)

Roma Maffia
(Maddy)

Denise Dowse
(Flora)

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2013. május 2.
(13 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Nélküled nem megy
amerikai vígjáték, 2007
18:15
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:20
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:45
Trükkös gyémántrablás
angol-luxemburgi krimi, 2007
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.