Nyitott szívvel

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (42)
A francia szívsebészek olyanok, mint a félistenek és a rocksztárok. Szépek, divatosak, elméjük brilliáns, fél kézzel mentenek életeket, valamint úgy buliznak és úgy szeretnek, mint mint senki más. Legalábbis Marion Laine filmjében.
Mila (Juliette Binoche) és Javier (Edgar Ramirez) ugyanabban a kórházban szívsebészek, a legjobbak a szakmában, ráadásul férj és feleség és annyi év után is úgy szeretik egymást, mint két tini. Csakhogy a feszültséget bulizással és ivással vezetik le, amit Mila egy adott ponton abba tud hagyni, Javier azonban nem. Az a bizonyos pont az, amikor a nő teherbe esik, férjét viszont felfüggesztik sebészi állásából, és innen minden csak egyre rosszabb lesz – a szereplőknek és a nézőknek is. 
 
Eleve nehéz olyan filmet nézni, ahol a főhősök sorsa egyre rosszabbra fordul, és soha nem csillan meg a remény, de Marion Laine rendezőnő olyan szintekre emeli a melodrámát, hogy az már szinte valószínűtlen, és még a fogpiszkálóból is képes érzelmileg túltelített szimbólumot kreálni. Juliette Binoche és Edgar Ramirez ugyan tényleg szép párt alkotnak és vannak olyan jó színészek, hogy igenis tud pattogni körülöttük az a bizonyos szikra, de mivel a rendezőhöz hasonlóan ők sem fogják vissza magukat, intenzív játékuk inkább ront, mint javít az összképen. Persze az is lehet, hogy mi vagyunk kiégett, cinikus figurák, akik már érzéketlenek a jóra – ezt cáfolandó hozzátehetjük, hogy a főszereplők lakása elképesztően szép, kár, hogy szét is verik.  
Vízer
2013.05.24
|
Á coeur ouvert
argentin-francia filmdráma, 87 perc, 2012
Két szívsebész szerelme, amit egy baba érkezése ráz fel, és a férj alkoholizmusa terel rossz irányba.
Rendező:

Marion Laine

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2013. május 30.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.