Csak az a szex...

olvasói
(0)
Üdítő hír, hogy a zseniális és töretlenül termékeny filmkészítő, Woody Allen ezúttal nem maga játssza el a szexuális problémákkal küszködő, nagyvárosi neurotikus szerepét. Pár évvel ezelőtt, a Sztárral szemben láttán egyszer már örülhettünk, hogy végre nem kell elhinnünk, hogy a pápaszemes, vén kecske után bomlanak a fiatal nők veszettül.
Kenneth Branagh bevetése a jól ismert szerepkörbe akkor egyszeri kísérlet volt, most azonban úgy tűnik, megtalálta az igazit. Az Amerikai pite-szériában befutott, 25 éves Jason Biggs tökéletesen illik a karakter cipőjébe, és az sem utolsó szempont, hogy vele az életmű különös jelentőségű motívuma, zsidó üldözési mánia is visszahozható. 
 
Maga a mester egy igen fontos mellékszerepben tűnik fel: ő hősünk afféle szellemi atyja, akivel hosszú délutánokat beszélgetnek át a Central Parkban. Pontosabban Jerry (Biggs) inkább csak témaként dobja fel saját vívódásait, mire David (Allen) végeérhetetlen fejtegetésekbe bocsátkozhat, amelyek egyenként felérnek egy-egy humorista magánszámmal. 
 
Ahogy a magyar cím ígéri, természetesen ismét a szex körül forog a cselekmény: Jerry, a feltörekvő humorista összejön egy fantasztikus lánnyal, Amandával, a kezdő színésznővel, sebtiben össze is költöznek, aztán egy idő után valahogy nem működik köztük a dolog. Van hát mit magyarázni, csillogtatva intellektuális és pszichológiai mélységeket, ami - mint egy vérbeli Woody Allen-filmben - elképesztően humoros szövegek és kiakasztó szituációk sorának kreálására lesz ürügy. A házi fegyverkezési láz témája pedig olyan aktuálpolitikai csipkelődésbe torkollik, ami ritka az alkotónál. 
 
A Csak az a szex... az író-rendező legjellegzetesebb remekeit idézi, olyanokat, mint az Annie Hall vagy a Manhattan. A régi jó recept cseppet sem friss már, az alkotói hév is fáradt kissé, de a rutin azért működik, a fiatal színészek is sokat dobnak a produkción, az eredmény pedig felettébb szórakoztató.
nelson
2004.04.08
|
Anything Else
amerikai filmszatíra, 108 perc, 2003
Woody Allennek még mindig csak a szexen jár az esze, bár a főszerepet ezúttal a jóval ifjabb és csinosabb Jason "Pite" Biggsre bízta. Újabb intellektualizáló és pszichologizáló tanmese a nemek harcáról New Yorkból.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Jason Biggs
(Jerry Falk)

Christina Ricci
(Amanda Chase)

Woody Allen
(David Dobel)

Danny DeVito
(Harvey Wexler)

Jimmy Fallon
(Bob)

Stockard Channing
(Paula Chase)

David Conrad
(Dr. Phil Reed)

KaDee Strickland
(Brooke)

Erica Leerhsen
(Connie)Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.