Q, érzékek birodalma

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (73)
Létezik egy sztereotípia, amelynek lágyított verziója szerint minden francia állandóan a szerelemtől van megrészegülve, és van a töményebb, jóval ellenségesebb változat, amely azt hirdeti, hogy minden gallban rejlik egy kicsi, perverz gallocska…
…aki egyfolytában kamatyolni akar, de nem ám az egyház által egyedül elfogadhatónak tartott misszionárius pózban, hanem mindenféle malackodással meghintve. Na, ez utóbbit támasztja alá Laurent Bouhnik erotikától jócskán túlfűtött munkája. 
 
Ha abból a kissé zavaros, de valahol mégiscsak megalapozott elméletből indulunk ki, amely szerint minden (elsősorban férfi) rendező szexuális orientálódásáról, preferenciájáról mindent elárul hősnőjének viselkedése, akkor Laurent Bouhnikről sejthetjük, hogy nem az a domináns figura az ágyban, és jó eséllyel szereti, ha néha jól elfenekelik – már elnézést az ilyen jellegű eszmefuttatásért. 
 
A szóban forgó hősnő, a 20 éves Cecile (Déborah Révy) ugyanis minden kaland kezdeményezője és kézben tartója egy tengerparti kisvárosban, legyen szó férfiről vagy nőről, szingliről vagy házasról, és ha így vesszük, egyfajta pajzán Amélie – ha ez lehet hivatkozási alap -, mert mindenkinek segít megszabadulni gátlásaitól, a felgyülemlett feszültségektől, és akik megfordultak a kezei között, azok saját kapcsolataikat is tisztábban, jobban képesek kezelni. Vagyis van itt szex bőven, de furcsa módon rendszerint az előjáték a főműsor, és ha mindez erősen öncélű is, Déborah Révy nagyon szép lány, miatta érdemes nézni ezt a furcsa darabot.  
Vízer
2013.06.24
|
Q
francia filmdráma, 103 perc, 2011
Cecile, aki a vágyak titokzatos tárgya és célpontja, alapvetően megváltoztatja azok életét akikkel kapcsolatba lép.
Rendező:

Laurent Bouhnik

Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2013. június 27.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.