Szörny Egyetem

olvasói
7/10 (20)
A Pixar még sosem csinált rossz filmet, viszont a Verdák 2.-ig tartó menetelésük nem csak ezért volt különleges. Lényegében minden korábbi mozijuk animációs mesterműnek tekinthető, így egy szimplán „egész jó” minősítés náluk jókora nívóbuktát jelent.
Ráadásul a színvonal a Merida, a bátor esetében sem verdeste az egeket, így félő volt, hogy a korábbi, igazi mozis varázslatokat szállító csodacég szép lassan leépül ügyes kisiparossá. Valószínűleg ők is érezhették a veszélyt, ugyanis a Szörny Rt. előzményeit bemutató Szörny Egyetemnél nagyon összekapták magukat. 
 
A Mike és Sully barátságának kezdeteit bemutató mozi ismét egy jól ismert zsánert (a Pixarnál szeretnek a klasszikus hollywoodi műfajokkal játszadozni), az egyetemi sportkomédiát vette alapul, ahol a hangsúly nem a nagy berúgásokon és a szexen, hanem a „lúzer csapat bebizonyítja, hogy kitartással és összefogással bármilyen cél elérhető” tanulságon van.  
 
Ezúttal azt kell bemutatniuk, hogy bizony ők a legfélelmetesebb ijesztgetők széles e világon. A próbatételek ötletesek és viccesek (pl. lopódzás a könyvtárban úgy, hogy a könyvtáros néni ne vegye észre), a karakterek ritka sokszínűek és zabálni valóan randák, a filmnek pedig nemcsak humora és jó története, hanem szíve is van, márpedig leginkább ez hiányzott a Verdák 2.-ből és a Merida, a bátorból. A Pixar tehát – legalábbis egy film erejéig – ismét a régi fényében ragyog, ami már csak azért is rájuk fér, mert a következő, Repcsik című munkájuk sajnos nem tűnik többnek olcsó Verdák-koppintásnál. 
Tulu
2013.06.24
|
Monsters University
amerikai animációs film, 110 perc, 2013
Mike és Sulley eleinte az egyetemen messze nem voltak a legjobb barátok, ám később...
Rendező:

Dan Scanlon

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. június 27.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.