A magányos lovas

olvasói
7/10 (56)
A magányos lovas karrierje rádiós műsor formájában kezdődött 1933-ban, ám azóta a klasszikus amerikai westernhős, aki egy indiánnal, Tontóval az oldalán küzd az igazságért a régi vadnyugaton, már számos transzformáción átesett.
Volt regényhős, képregényhős, sőt a sztori még tévésorozatként is népszerű volt az ötvenes években, most pedig A Karib-tenger kalózainak alkotói végeztek rajta némi ráncfelvarrást. A gigászi költségek miatt a Disney először lefújta a filmtervet, ám miután az alkotók belementek némi gázsicsökkentésbe, végül szabad utat kapott. 
 
A film javarészt azért került ilyen sokba, mert az alkotók nem a zöld háttér előtti forgatást preferálták, hanem végigutazták az Egyesült Államok jó néhány déli államát. Vasutat építettek a sivatagban, komplett díszletvárost húztak fel, vagyis minden bizonnyal nem a sztárok kokófogyasztására herdálták el a büdzsét. Persze Johnny Depp ismét egy furcsa jelmezű félkegyelműt alakít (ő szolgáltatja a film humoros epizódjait), de aki ezt még nem szokta meg tőle, az nézze meg büntiből egymás után tízszer Az utazót.  
 
Mivel tavaly Johnnynk súlyosat bukott az Éjsötét árnyékkal, a nagy kérdés az, hogy A Karib-tenger kalózai – melynek már készülőben az ötödik része – mellett képes-e még egy másik franchise súlyát is elcipelni a vállán, vagy A magányos lovas megmarad facér, folytatás nélküli filmnek, amiből egyre kevesebbet találunk Hollywoodban. 
Tulu
2013.07.08
|
The Lone Ranger
amerikai western, 149 perc, 2013
A bennszülött indián, Tonto izgalmas kalandjai a törvény embere, John Reid, alias a magányos lovas oldalán a vadnyugaton.
Rendező:

Gore Verbinski

Színész:

Johnny Depp
(Tonto)

Armie Hammer
(John Reid)

Helena Bonham Carter
(Red Harrington)

Barry Pepper
(Fuller)

James Badge Dale
(Dan Reid)

Tom Wilkinson
(Latham Cole)

William Fichtner
(Butch Cavendish)

Ruth Wilson
(Rebecca Reid)

Harry Treadaway
(Frank)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. július 11.
(25 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.