Senki többet

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (57)
Virgil Oldman a legnevesebb értékbecslő és árverési kikiáltó, akit munkájában és magánéletében is csodaszép dolgok vesznek körül. A legjobb ruhákat hordja, a legjobb éttermekbe jár, és helyzetével némileg visszaélve, nem minden stiklitől mentesen…
…saját magángyűjteményét is szebbnél szebb női portrékkal gazdagítja. Egy nap egy fiatal nő fordul hozzá, aki csakis vele hajlandó felbecsültetni a szüleitől rámaradt villát és a benne található értékes régiségeket. A lány, Claire nagyon titokzatosan viselkedik, gyanúsan kerüli a személyes találkozókat. Mindig kitalál valami mentséget, és amikor a helyszínen tartózkodik, akkor sem hajlandó Virgillel találkozni. Hamarosan az is kiderül, mi ennek az oka, és minél különösebben viselkedik Claire, annál jobban izgatja a férfi fantáziáját, aki maga is igazi csodabogár. 
 
Az olasz néplélek empatikus és érzékeny krónikásaként ismert Giuseppe Tornatore híres arról, hogy minden Cinema Paradiso, Malèna és Baarìa között előáll olyan meglepő és meglepően jól sikerült bűnügyi darabokkal, mint a Puszta formalitás, Az ismeretlen vagy épp most a Senki többet. A legújabb alkotás egyszerre működik bizarr szerelmi történetként, rejtélyfilmként és a Szédülés parafrázisaként – utóbbiként a legszebb és legérdekesebb. A cselekmény hasonlóságán túl a Senki többet egyes szálai (a romantikus vonal, az automaton újraépítése vagy a gyűjtemény újabb festményekkel való gazdagítása) ugyanúgy rímelnek-felelnek egymásra, mint a Hitchcock-mű különböző rétegei. Egyszerűen csodálatos. 
fürkész
2013.07.08
|
La migliore offerta
olasz romantikus filmdráma, 124 perc, 2013
Egy excentrikus árverésvezető és egy gazdag örökösnő/gyűjtő kapcsolatának izgalmas krónikája.
Színész:

Geoffrey Rush
(Virgil Oldman)

Jim Sturgess
(Robert)

Donald Sutherland
(Billy Whistler)

Sylvia Hoeks
(Claire Ibbetson)

Philip Jackson
(Fred)

Dermot Crowley
(Lambert)

Liya Kebede
(Sarah)

John Benfield
(bárpultos)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. július 11.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.