Byzantium

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (40)
Neil Jordan 1994-es, Interjú a vámpírral című munkájában mások által vonzónak mondott férfiak keseregtek azon, hogy milyen rossz dolog oly sok éven át vérszívónak lenni. Örömmel jelenthetjük, hogy Jordan mester elkészítette a film női verzióját is!
Saoirse Ronan (Vágy és vezeklés, Hanna - Gyilkos természet, Komfortos mennyország) Írország új üdvöskéje, olyan népszerű, mint Palvin Barbara és a rezsicsökkentés együtt, és az ő vállán nyugszik ez a valószínűtlen, korokat és műfajokat is átölelő vámpírtörténet, amely egyszerre nagyívű és igen földhözragadt. 
 
Adott a vonzó és nőies anya (Gemma Arterton) és érzékeny, művészlelkű lánya (ez volna Ronan), akik magukat testvéreknek kiadva menekülnek városról városra az őket homályos okokból üldöző, csak nagy vonalakban felvázolt Testvériség elől, majd visszaérnek oda, ahol minden elkezdődött. Itt a lány megismerkedik egy fiúval, aki különös érzelmeket vált ki belőle – talán azért is, mert véralvadásgátlót szed. 
 
Mindez lehetne rendkívül izgalmas is, de a szebb napokat is látott Jordan (Síró játék, Michael Collins) csak egyes momentumokban tudja megvillantani, hogy mitől is világhírű rendező ő, az elaprózott és több motívumot egyszerre követő, szerény díszletek közt játszódó története pedig sosem kap olyan lendületet, hogy tényleg törődjünk szegény vámpírok sorsával. Saoirse Ronan amúgy tényleg jó, és az a kevés jó jelenet, ami miatt érdemes a filmre beülni, mind hozzá fűződik. A többi csak szívás. 
Vízer
2013.07.29
|
Byzantium
amerikai-angol-ír thriller, 118 perc, 2013
Két rejtélyes nő, anya és lánya érkezik egy tengerparti kisvárosba. Súlyos titkot őriznek: ők ketten vámpírok, ráadásul saját fajtársaik üldözik őket.
Rendező:

Neil Jordan

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2013. augusztus 1.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.