Elysium - Zárt világ

olvasói
7/10 (65)
A 2009-es District 9 azon kevés mainstream – vagy legalábbis abban helyet kapó – filmek egyike volt, amely nemcsak sok pénzt hozott készítőinek és forgalmazóinak, de némi nyomot is hagyott maga után. Egyszerre volt izgalmas…
…újszerű és elgondolkodtató. Író/rendezője, a dél-afrikai Neill Blomkamp most jóval nagyobb költségvetéssel és Matt Damonnal az oldalán mutathatja be, hogy mit tud. 
 
A 2154-es nem túl jó év az emberiség zömének, akik a Földön tengődnek, mely sok szempontból olyan, mint egy szíriai menekülttábor, az elit azonban a bolygó sztratoszféráján épült Elysium nevű mesterséges holdon él, amelyet minden eszközzel véd a lentiektől, például Max De Costától (Matt Damon). 
 
Max, az egykori balhés, piti bűnöző egy gyárban robotol, amikor ipari baleset során sugárfertőzés éri, ez éppen kapóra is jön, mert innentől kezdve már nincs veszítenivalója, és lesz mersze szembeszállni az elnyomókkal. Ebben azért az is segíti, hogy szerez egy spéci beültetést, amitől egyrészt nagyon harciasan néz ki, másrészt képes behatolni a hatalom védelmi rendszerébe. A biztonságért felelős Jodie Foster és egy bizonyos Krueger ügynök – aki elég elvetemült fickó – persze nem hagyja annyiban a dolgot. 
 
A nagy kérdés az, hogy a képi világában a District 9-hoz sokszor visszanyúló, de történetében a Justin Timberlake-féle Lopott időre – és mellesleg még sok más filmre – emlékeztető Elysium tényleg az év sci-fije lesz-e, ahogy azt sokan megjósolták. Reméljük, az optimistáknak lesz igaza, a saját érdekünkben is! 
Vízer
2013.08.12
|
Elysium
amerikai sci-fi, 109 perc, 2013
A jövőbeni Földön a gazdagok az Elysium nevű mesterséges holdon élnek elzárva a bolygó romlottságától. Maxnek az élete múlik azon, hogy feljusson oda.
Rendező:

Neil Blomkamp

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. augusztus 15.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.