Asztal két főre

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (45)
A magyar művészfilm-forgalmazók rendre hozzák be a könnyed hangvételű gasztronómiai témájú darabokat, amik állítólag jól is mennek, ráadásul mindig lehet rászervezni valami kóstolót, koccintót, ilyesmit, amit szeretnek a népek.
Az Asztal két főre esetében persze elég drága lehet egy kísérőrendezvény, annyira exkluzív a dolog. 
 
Adott egy katalán étterem a Costa Braván, amit a világ legjobb séfje vezet – az illető hölgy, Vidal már-már kétszer is elnyerte ezt a szenzációs, ám nem létező titulust –, és a hely olyan menő, hogy egyszerre csak 30 vendéget fogadnak. Hála a totál exkluzivitásnak, évekkel előre lehetett csak foglalni asztalt, így esik, hogy az azóta elvált írónő és gyerekorvos úgy dönt, mégis együtt mennek el, pláne, hogy ez az étterem utolsó estéje, mert a totálisan eredeti séf úgy dönt, hogy a csúcson hagyja abba, és majd mást fog csinálni. 
 
Bár a vezérelv az egyszerűség, egy roppant csavaros degusztációs menüt szolgálnak fel a kiválasztottaknak, akik között ott van egy különc ír grófnő, egy furcsa ír agglegény – mert a film spanyol-ír koprodukció, sőt, a Costa Bravát is az ír tengerpart alakítja forgatási helyszínként –, illetve néhány potenciális japán befektető és amerikai pojáca. Ezek a szép, gazdag, jó ízlésű emberek aztán kicsit lézengenek és akad néhány vita és félreértés is, közben pedig úgy szolgálják fel a menüt, amire mindenki kíváncsi lenne, hogy nem leszünk tőle farkaséhesek, ami egy ilyen gasztromozinál elég komoly hiba. 
 
Vízer
2013.08.26
|
Menú degustació
spanyol vígjáték, 90 perc, 2013
Marc és Raquel a világ legjobb éttermébe foglal asztalt egy évvel későbbre, ám addigra elválnak, de mégis úgy döntenek, együtt mennek vacsorázni a különleges helyre.
Rendező:

Roger Gual

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2013. augusztus 29.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.