A bűn éjszakája

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (10)
A bűn éjszakája disztópiájában az Amerikai Egyesült Államokban 2022-re kívánatos módon lecsökkent a bűnözés, miközben a gazdaság szinte szárnyal. A közmegegyezés szerint ennek oka az a darwinista önszabályozás, mely alapján minden évben…
…egyetlen éjszakán át mindenféle bűn megengedett: azaz a polgárok akár meg is gyilkolhatják egymást büntetlenül, következmények nélkül. Este 7-től reggel 7-ig sem mentőt, sem rendőrt nem lehet hívni, mindenki csak magára számíthat. 
 
James Sandin biztonsági rendszerek értékesítésével foglalkozik, és az üzlet bizony nagyon jól megy – elsősorban a bűn éjszakájának köszönhetően. Mikor eljön az aktuális nagy tisztogatás ideje, a férfi bezárkózik a családjával (feleségével, kamaszlányával és tizenkét év körüli fiával), és abszolút biztonságban érzi magát. Csakhogy ebben az évben nem minden a tervek szerint alakul, hiszen nem is egy betolakodónak sikerül beférkőznie a védett (?) családi fészekbe, ami nehéz döntések elé állítja Sandinéket. 
 
James DeMonaco forgatókönyvíró-rendező filmje rendkívül erős ötleten alapul, de sajnos ez még nem garancia a sikerre. A fordulatok közül nem egyet például könnyedén ki lehet találni, de ezt leszámítva is kissé erőtlen és nem elég hatásos az alkotás. De nemcsak a forgatókönyv és a rendezés hagy kívánnivalót maga után: valahogy a színészek sem adtak bele mindent (pedig olyan nevekről van szó, mint Ethan Hawke és Lena Headey). Ennek ellenére A bűn éjszakája van olyan izgalmas, mint a legtöbb egy helyszínen játszódó, feszült thriller. 
fürkész
2013.09.02
|
The Purge
amerikai-francia thriller, 85 perc, 2013
A jövő Amerikájában béke honol, kivéve egy nap, amikor szabad a bűnözés. Ilyenkor a legtöbb család elbújik erődítményre hasonlító otthonába, ám vannak dolgok, amiktől a falak sem tudnak megvédeni...
Rendező:

James DeMonaco

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2013. szeptember 5.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.