A szenvedély királya

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (9)
Szexmágnásokról életrajzi filmet forgatni hálás feladat, hiszen már a filmben szereplő nagyszámú fedetlen kebel látványa annyi izgalmat rejt magában, hogy az felér két közepes akciójelenettel. Ennek tudatában A szenvedély királya alkotói…
…minden eddiginél nagyobb cickófaktort vetettek be, csakhogy ezzel elérte őket a Showgirls-átok. A néző számára egy idő után olyan megszokottá válik a sok pucér test látványa, hogy ily módon minden erotika kiveszik a képsorokból. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen nem pornófilmre vált jegyet az ember, és a Larry Flynt, a provokátorra se Courtney Love teste miatt emlékszünk a mai napig, csakhogy az angolok Hugh Hefnere, Paul Raymond (Steve Coogan) élete hiába tűnik ideális filmes alapanyagnak, Michael Winterbottom rendező nem nagyon talált fogást rajta. 
 
A drogtúladagolásban elhunyt lányával, Debbie-vel való kapcsolatát ugyan jó ötlet volt főszálként használni, de A szenvedély királya túl sokat markol, és keveset fog. Képeskönyvként visz végig Raymond életének legfontosabb fejezetein, de valahogy nem tudja közelebb hozni a nézőhöz ezt az embert, és a sztori kínálta kényesebb kérdéseket (maffiakapcsolatok, drogügyek, pedofília…) is simán elmismásolja. 
 
A film fő erényét a Raymond életében meghatározó szerepet betöltő három nő (a felesége, a lánya és a szeretője) jelenti, akik csodálatos színésznők (Anna Friel, Imogen Poots és Tamsin Egerton) alakításában kelnek életre. Ez a három nő szívét-lelkét kiteszi ebben a moziban. Az erőfeszítéseik jobb filmet érdemeltek volna. 
Tulu
2013.09.02
|
The Look of Love
amerikai-angol életrajzi film, 101 perc, 2013
Paul Raymond ugyanaz volt Angliában, mint Hugh Hefner az Egyesült Államokban. Milliárdos szexmágnás, akinek a csajozás és az üzlet mellett a lánya volt a mindene. Róla szól ez a pikáns történet.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2013. szeptember 5.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.