Insidious – A gonosz háza

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (9)
Az Insidiousban megismert család, Lamberték hányattatásai folytatódnak, hiszen gyilkosság áldozata lett az az idős asszony, aki speciális szakértőként, médiumként azért érkezett a házukba, hogy elűzze onnan az őket rettegésben tartó, ...
…megszállni készülő démonokat és hogy egyik kisfiukat visszahozza a másik világból. A gyanú – nem is minden alap nélkül – a férjre, Josh-ra terelődik, csakhogy (démonokról lévén szó) a helyzet nem ilyen egyszerű. Miközben Josh egyre aggasztóbb dolgokat tapasztal saját magán, felesége, édesanyja, egy régi barát és két fiatal médiumtanonc megpróbálja kideríteni, pontosan ki is kísérti a család tagjait.
 
A Démonok között idei sikere is bizonyítja, hogy a nézőknek kicsit elegük van a home video-szerűen vagy áldokumentumfilmes eszközökkel eléjük tárt erőltetett horrorfilmekből, és ki vannak éhezve a klasszikus kísértethistóriákra. Az Insidious – A gonosz háza is az utóbbi kategóriába tartozik, és történetesen ugyanaz a direktor, James Wan rendezte, aki a Démonok közöttet is. 
 
A mű azonban nemcsak az alkotó korábbi munkájával mutat hasonlóságokat, hanem többek közt a Ragyogással, A rettegés háza - Amytiville horrorral, sőt még a Silent Hill - A halott várossal is. Akinek viszont az alkotás előző, a hazai mozikat elkerülő része, a hazánkban nem forgalmazott Insidious (melyre egyébként a folytatás közvetlenül és nagymértékben épül) utolsó negyedében kicsit már sok volt az „alkonyzónás” barangolás, az készüljön fel rá, hogy az Insidious – A gonosz háza szinte végig ilyenekkel van tele. 
fürkész
2013.10.29
|
Insidious: Chapter 2
amerikai horror, 106 perc, 2013
Egy médiumot meggyilkolnak, és egy fiatalembert vádolnak a nő megölésével. Az eset mögött természetfölötti erők lakoznak...
Rendező:

James Wan

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. október 31.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
20:30
20:45
Eva
svájci rövidjátékfilm, 2018
20:50
Űrdongó
amerikai sci-fi akciófilm, 2018
21:00
Hangtalan gondolataim
ukrán vígdráma, 2019
21:00
Nagyfiúk 2.
amerikai vígjáték, 2013
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.