Banks úr megmentése

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (20)
Tom Hanks egy éven belül nem egy, hanem egyenesen két filmmel is bizonyítja – ismét –, hogy egyike Hollywood legnagyobbjainak, hiszen a Phillips kapitány mellett, a Banks úr megmentésében is briliáns, ahol magát Walt Disneyt alakítja.
A látszat ellenére ez mégsem az ő filmje, hanem Emma Thompsoné, hiszen ebben a történetben a Mary Poppins írója, P.L. Travers a főszereplő, nem pedig a Miki egér birodalom ura. Tavaly februárban a Hitchcock című film már megmutatta, hogy lehet izgalmas mozit készíteni arról, hogyan született egy filmklasszikus, a Banks úr megmentése pedig ezt a vonalat viszi tovább, de szerencsére az elődnél jóval több krafttal és lélekkel. 
 
John Lee Hancock mozija ugyanis azt is megmutatja, milyen konfliktusok feszülnek a művészi szabadság és a profitvadász biztonsági játék között (a sztori azt mutatja be, hogyan próbálta Walt Disney meggyőzni Traverst arról, hogy filmre vihesse a könyvét), hogyan lehet feldolgozni magunkban a gyerekkorunkból bennünk ragadt szorongásokat, és hogyan lehet olyan kompromisszumot kötni, amivel mégsem adjuk fel az elveinket. Mindezt csodálatosan könnyed hangnemben, megfelelő érzékenységgel, jól adagolt humorral (amikor Travers a hotelszobájába belépve egy Disney játékokkal teli giccsraktárban találja magát, az valami fenomenális) és nagyszerű szereplőgárdával előadva. Annyira élveztem, hogy utána elő is kapartam a polcok hátsó régiójából a Mary Poppins DVD-met, pedig én sosem szerettem Mary Poppinst… 
Tulu
2014.01.27
|
Saving Mr. Banks
amerikai-angol-ausztrál filmdráma, 125 perc, 2013
P.L. Travers, a mogorva angol írónő egy felkérést kap Walt Disneytől legnépszerűbb műve, a Mary Poppins filmre adaptálására. Csakhogy neki ehhez semmi kedve nincsen.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2014. január 30.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.