A nimfomániás - 2. rész

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (29)
„Nem érzek semmit!” – panaszolta Joe, a nimfomániás fiatal nő szerelmének A nimfomániás – 1. rész végén. És ezt a kijelentést bizony nem átvitt értelemben, hanem szó szerint kell értenünk, azaz hogy, hogy nem, hősnőnknek érzéketlenné...
...vált a nemi szerve, ezért a folytatásban a mind erősebb és drasztikusabb hatásokra, vagyis egyre durvább szexre törekszik. Ennek megfelelően kipróbálja az édeshármast két afrikai, fekete bevándorlóval, a szado-mazo szexet egy hivatásos kínzóval, sőt még kanalakat is dugdos egy nyilvános helyen olyan testnyílásaiba, ahova nem ildomos. 

Mindez továbbra is az őt ápoló, Seligman nevű modern kori remetének előadott, fejezetekre bontott sztoriban tárul elénk. Ennek során pedig, a mese szüneteiben nemcsak a férfi folytatja a bölcselkedést és róla derül ki egyre több minden, de végre megtudjuk azt is, ki és miért bántalmazta olyan brutálisan Joe-t, hogy az első rész elején az utcán fetrengve várta a sorsát. 
 
Míg A nimfomániás – 1. részben a néző akár még bájosnak és időnként humorosnak is találhatta a fiatal Joe szexuális kalandjait, addig ez az érzés a 2. rész érett Joe-jának történeteiben teljesen elmúlik: a sötét és nyomasztó atmoszférájú képsorok közül többet egyenesen rossz nézni (lásd a már említett és az egész mű koncepciójának megfelelően nyíltan ábrázolt szadizmust). Lars von Trier pedig természetesen ezúttal sem hazudtolja meg magát, amikor egy részben kiszámítható, részben váratlan, ám mindenképp hatásvadász befejezéssel zárja rövidre Joe és Seligman egyéjszakás kalandját.
 
fürkész
2014.02.03
|
Nymphomaniac
belga-dán-francia-német filmdráma, 123 perc, 2013
Joe elmeséli bizarr szexuális életét egy idegennek, méghozzá eléggé részletesen. Joe nimfomániás.
Rendező:

Lars von Trier

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2014. február 6.
(32 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
22:25
Ha igaz volna...
amerikai romantikus vígjáték, 2005
22:35
A kötelék
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
22:40
The White Crow - Rudolf Nurejev élete
angol életrajzi film, 2018
22:50
Ördögűző: Dominium
amerikai thriller, 2005
23:00
A megtorló
amerikai-német akciófilm, 2004
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.