Herkules legendája

olvasói
5/10 (17)
Kezdjük egy kis kekeckedéssel: ha filmünk az ókori Görögországban játszódik, akkor a főhőst Heraklésznek illene hívni, a Herkules ugyanezen személy római elnevezése, de ha a filmesek a római verzió mellett döntöttek, akkor már illett volna hősünk apját…
…Jupiterként emlegetni a Zeusz helyett. Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. A hős az elnyomottak élére áll.
Vízer
2014.01.27
|
The Legend of Hercules
amerikai kalandfilm, 99 perc, 2014
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen.
Rendező:

Renny Harlin

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2014. január 30.
(26 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.