Vijay és én

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (2)
Nehéz dolog kevésbé sikeres német színésznek lenni New Yorkban, úgy, hogy az illető egyetlen jól jövedelmező szerepe egy nagy zöld plüssnyuszi, és ahol mindenki kissé idegbeteg, és nem csoda, ha hősünknek 40. születésnapján betelik a pohár…
…és mindent felrúgva új életet kezd, mint egzotikus szikh bankár, aki titkos viszonyba kezd saját feleségével. 
 
Moritz Bleibtreu (A kísérlet, A lé meg a Lola) számtalan egzotikus karaktert vállalt be már korábban is, volt már üzbég, török és örmény is, miért ne lehetne turbános, barna bőrű szikh, aki hősünk titokzatos eltűnése után kerül elő és kezd udvarolni a boldogtalan özvegynek? Igaz, Bleibtreu maszkban, álszakállal és vicces kiejtéssel is tökéletesen felismerhető, ezért elég nehezen hihető, hogy se felesége (Patricia Arquette), se lánya, se barátai nem jönnek rá a turpisságra, de ez a régi hollywoodi vígjátékokat (szándékosan) megidéző film nagyjából ennyire bonyolult fordulataiban, karakterépítésében és képi világában. Pedig lehetne itt komolyabb tartalom, hisz a német születésű, de világpolgár Sam Garbarski (Irina Palm) eddig minden filmjében a helykeresésről, önmagunk újradefiniálásáról mesélt, most viszont a könnyebb hangvétel érdekében feláldozta a mélységet és az igazi tartalmat, amiért cserébe nem könnyed szórakozást, hanem egy Woody Allen-film erősen felvizezett utánzatát kapjuk. 
Vízer
2014.03.10
|
Vijay and I
belga vígjáték, 96 perc, 2013
Will Wildert egy baleset után halottnak hiszik. Ő ezt kihasználva új egyéniséget vesz fel, és ellátogat a saját temetésére.
Rendező:

Sam Garbarski

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2014. március 13.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.