Hosszú út lefelé

est.hu:
4/10
|
olvasói
4/10 (19)
A könyvváltozatot Nick Hornby írta, bár ha kicsit jobban utánanézünk, gyorsan kiderül, hogy ezt tartják az író leggyengébb munkájának, és ez sajnos a filmen is nyomot hagyott. Négy öngyilkosjelölt találkozik egy ház tetején, de ez a találka nincs megbeszélve.
Mindannyian le akarnak ugrani, de ha már összefutottak, inkább megmentik egymást. Innen kezdődik egy segélyterápia, ahol az épp legrosszabb idegállapotú emberkét a többiek megpróbálják lebeszélni az öngyilkosságról. Aztán a négy figura kisebb-nagyobb konfliktusok árán összebarátkozik, sőt még egy közös nyaralásra is futja tőlük. 
 
Mesterkélten hangzik? Az is. A szereplőknek gyakorlatilag egyetlen természetesen hangzó mondat sem jutott, de Pierce Brosnan még köztük is alulteljesít. Olyan ez a mozi, mint azok a pár évvel ezelőtti magyar filmek, amik csak azért készültek, hogy a stáb egy közeli tengerparti országban együtt nyaralhasson. Nekik biztos jó volt, de mi lesz velünk? 
Tulu
2014.05.23
|
A Long Way Down
angol vígdráma, 96 perc, 2014
Szilveszter éjszaka négy ember ugyanarról a tetőről akar leugrani, és ez a sorsszerű találkozás menti meg őket.
Rendező:

Pascal Chaumeil

Színész:

Pierce Brosnan
(Martin)

Imogen Poots
(Jess)

Aaron Paul
(JJ)

Toni Collette
(Maureen)

Sam Neill
(Chris)

Rosamund Pike
(Penny)

Diana Kent
(Hope)

Forgalmazza: A Company
Bemutató: 2014. május 29.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.